Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Celé čtvrté patro za 47 milionů začala přistavovat 20. základní škola v Brojově ulici

Novou nástavbu, celé čtvrté nadzemní patro, buduje od začátku června město Plzeň na 20. základní škole v Plzni v Brojově ulici na Slovanech. V něm vznikne sedm odborných učeben, kabinety pro učitele a sociální zařízení. Nové učebny škola nadstandardně vybaví, kapacita každé učebny bude 30 žáků. 

„Cílem nástavby není navýšit kapacitu školy, ale vytvořit zázemí pro výuku odborných předmětů a odpovídající zázemí pro učitele. Vybudováním dosud chybějícího výtahu zajistíme současně bezbariérovost učeben školy,“ popsal primátor města Martin Baxa (ODS).

„Staveniště jsme zhotoviteli předali na začátku června. Nástavba o celkové rozloze 1925 metrů čtverečních se postaví do konce letních prázdnin příštího roku. Výstavba bude probíhat za plného provozu školy, což klade velké nároky na organizaci. Celkové náklady na stavbu jsou ve výši 46,7 milionu korun,“ vysvětlil technický náměstek primátora Pavel Šindelář (ODS).

„V sedmi odborných třídách vzniknou dvě učebny cizích jazyků, učebna přírodopisu, zeměpisu, informatiky, fyziky a chemie. Nové vybavení pro učebny si zakoupí základní škola,“ doplnila radní pro oblast školství Lucie Kantorová (ANO).

Kromě nástavby celého patra s odbornými učebnami, kabinety a sociálním zařízením se přistaví výtah na zadní fasádu školy ze dvora, který též bude upraven na bezbariérový pro zajištění přístupu pro hendikepované.

Školu navštěvuje v současné době 512 žáků, kteří jsou rozděleni do 20 kmenových učeben. „Jde o školu zaměřenou na sportovní aktivity dětí v době po vyučování. V letech 2008 až 2009 jsme z prostředků EU vybudovali sportovní areál s šesti víceúčelovými hřišti, hřištěm na plážový volejbal a atletickou dráhou dlouhou 60 metrů s doskočištěm pro skok daleký,“ přiblížil 20. základní školu její ředitel Pavel Kocián.

Ohodnoť článek

Foto Plzen.eu

Štítky přístavba, škola, učebny, Plzeň, učebna, základní škola, Plzeň 2-Slovany, ODS, Martin Baxa, Evropská unie, Pavel Šindelář, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celé čtvrté patro za 47 milionů začala přistavovat 20. základní škola v Brojově ulici  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.