Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hejtmanství spouští s Křižíkovým gymnáziem on-line vysílání pro středoškoláky

Pravidelné denní vysílání pro středoškoláky spustí v pondělí Plzeňský kraj spolu se soukromým Gymnáziem Františka Křižíka v Plzni. Do zhruba půlhodinového denního vysílání se zapojí i pedagogové z jiných středních škol a zástupci různých institucí, jako je Techmania Science Center, Krajské centrum vzdělávání a Jazyková škola, Divadlo Alfa, zoo a další.

Programy nejsou povinné a nemají nahradit výuku, ale nabídnout netradiční pohled a vysvětlení některých témat, řekla novinářům ředitelka Křižíkova gymnázia a krajská zastupitelka Šárka Chvalová.

Na gymnáziu už tento týden spustili vysílání TV Křižík, které má dvě části. V zaheslované sekci vysílala škola denně asi čtvrthodinové videolekce pro jednotlivé třídy s konkrétními tématy, která jsou pro studenty na samostudiu obtížná. Učitelé si připravili například návod, jak připravit list do herbáře, počítání chemických rovnic, vysvětlení členů ve francouzštině a podobně. Druhá sekce je všeobecná a veřejně dostupná.

"Od pondělí půjde vysílání pro všechny středoškoláky. Vize byla trochu je doma zvednout ze židlí a přinést jim něco, co buď mohou doma dělat nebo co jim oživí den, čím je trochu poučíme a pobavíme," řekla Chvalová.

Protože nejde sestavit konkrétní výukový program, který by vyhovoval potřebám všech středních škol, bude vysílání všeobecné. Na první týden je připraveno představení zajímavých knížek, konverzace v angličtině, návody, jak si udělat domácí video nebo jak malovat ve 3D, je také vstup z Techmanie na téma kolonizace vesmíru. "Věříme, že se na to nabalí další zajímavé nabídky, co budeme moci přinášet," uvedla Chvalová. Vysílání má běžet denně od 10:00, potom bude volně ke stažení.

Kromě pedagogů gymnázia či klatovské střední zemědělské a potravinářské školy se zapojí také třeba Divadlo Alfa v Plzni. "Připravují tříminutové vstupy na zajímavou četbu k maturitě. Během tří minut nám představí knížku a mládež bude moci hádat, o jakou knihu se jedná," popsala Chvalová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky vzdělání, střední školy, vysílání, výuka, Plzeňský, František Křižík, Divadlo Alfa, Plzeň, Techmania, Plzeňský kraj, kniha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtmanství spouští s Křižíkovým gymnáziem on-line vysílání pro středoškoláky  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.