Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jeden opilec řádil s autem bez značek na cyklostezce, druhý usnul v kolejišti a třetí si ustlal rovnou na silnici

Jeden muž zmožený alkoholem spící vedle vlakových kolejí, další opilec ležící v centru města a třetí, který v alkoholovém opojení řádil s autem po cyklostezce. Tak lze shrnout trojici případů, kterou řešili v jediný den policisté z Klatovska, kdy sehrál hlavní roli zkonzumovaný alkohol. A šlo o zdraví i o život.

„Policisté na obvodním oddělení v Sušici přijali oznámení od městských strážníků, že v kolejišti na vlakovém nádraží leží člověk. Policisté vyjeli na místo a zjistili, že vedle kolejí leží muž a následně zjistili jeho totožnost. Čtyřiapadesátiletý muž z obce u Klatov přijel vlakem směrem od Horažďovic, vystoupil na nádraží a usnul u kolejnic. Provedená dechová zkouška měla výsledek měření 4,40 promile alkoholu,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Zachráněný opilec je podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, kdy vzbudil veřejné pohoršení. Policisté ho převezli na protialkoholní záchytnou stanici do Plzně. Tam putoval i další opilý muž, kterého našli policisté ležet na ulici na Nábřeží Kpt. Nálepky v Klatovech. Jednalo se o dvaatřicetiletého muže z Kašperských Hor. Při zkoušce na alkohol v jeho případě naměřil přístroj hodnotu 2,61 promile alkoholu.

Přímo na cyklostezce vedoucí od obce Radinovy na Neznašovy u Klatov zastavili policejní hlídka řidiče, který tam jel s osobním automobilem! „Při kontrole policisté zjistili, že dvaadvacetiletý muž z obce na Klatovsku nevlastní žádné řidičské oprávnění. Provedená dechová zkouška měla opakovaně hodnotu 0,38 promile alkoholu,“ řekla mluvčí policie. Navíc hlídka zjistila, že na vozidlo není sjednáno povinné pojištění odpovědnosti, není přihlášeno k provozu na pozemních komunikacích, nemá přiděleny registrační značky a nebyla provedena ani technická kontrola. Řidič je teď podezřelý ze spáchání hned několika přestupků.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky alkohol, usnul v kolejišti, auto na cyklostezce, opilý muž, záchytná stanice, záchytka, 4, 4 promile, auto bez značek, cyklostezka, okres Klatovy, Klatovy, Sušice, Horažďovice, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden opilec řádil s autem bez značek na cyklostezce, druhý usnul v kolejišti a třetí si ustlal rovnou na silnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.