Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Originální skákací panáky si navrhly děti, teď se překreslují na chodníky a další prostranství

Šest nových míst, kde si budou moci hrát děti vznikne do konce týdne na území centrálního plzeňského městského obvodu. Jeho vedení požádalo o spolupráci Středisko volného času RADOVÁNEK a díky tomu se během následujících dnů objeví na chodnících a dalších prostranstvích obrázky „skákacích panáků“, které si navrhly samy děti.

„Jsme moc rádi, že se realizace nápadu pomalovat chodníky skákacími panáky ujal RADOVÁNEK. Když vidím výsledek jejich práce, musím je pochválit. Obrázky vypadají skvěle. Doufám, že i děti se budou dobře bavit,“ říká starosta centrálního plzeňského obvodu David Procházka (ANO) a dodává: „Mám radost, že skákacího panáka si budou moci užít děti, co chodí do Šedivky. Mám k této škole osobní vztah, před čtyřiceti lety jsem tady nastupoval do první třídy.“

„Když nás pan starosta s touto prosbou oslovil, byla to pro nás výzva. Děvčata nikdy nic podobného nezkoušela. Ale jak je vidět, poradila si s tím skvěle,“ usmívá se ředitelka RADOVÁNKU Eva Tischlerová.

Netradiční skákací panáky si nakreslily děti, pak bylo potřeba je přenést do elektronické podoby, vytvořit šablony, venku zakleknout a štětcem každý detail vymalovat. Obrázky jsou rozmístěny na území třetího plzeňského obvodu na šesti místech: vchod před 33. ZŠ T. Brzkové, prostor před 26. ZŠ - Růžovka, prostor před 11. ZŠ - Šedivka, Adelova nad Transfuzní stanicí, dětské hřiště na Hvězdě, plocha před vstupem do ZŠ Schwarzova.

Taklhe vzniká skákací panák

Ohodnoť článek

Foto MP Plzeň 3

Štítky skákací panák, kresba, Radovánek, MO Plzeň 3, chodník, obrázek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Originální skákací panáky si navrhly děti, teď se překreslují na chodníky a další prostranství  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.