Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Plzeň vyčlenila druhý byt pro řešení krizových situací obyvatel

Plzeň vyčlenila druhý kompletně zařízený byt pro řešení krizových situací obyvatel. Jde o třípokojový byt v Plachého ulici. První jednopokojový byt vyčlenilo město ve stejné ulici loni v květnu. Krizové bydlení je určeno pro přechodné ubytování po dobu nezbytně nutnou, než si dotyčný člověk či rodina najde nové bydlení nebo než se vrátí do bývalého bytu, řekl radní David Šlouf (ODS).

Oba krizové byty jsou plně zařízené tak, aby ubytovaný nemusel shánět základní vybavení. "Jsou hlavně pro rodiny s dětmi a jednotlivce, kteří se nacházejí v ohrožení zdraví nebo života a nejsou schopni po přechodnou dobu řešit situaci vlastními silami," řekl Šlouf. Jde například o domácí násilí, ztrátu bydlení rodičů pečujících o děti, živelní pohromu nebo výrazné omezení komfortu bydlení, například když v původním bytě neteče voda, nefunguje topení nebo elektřina.

Radní schválili změnu podmínek užívání a placení nájmu v těchto bytech. Dosud v něm mohli být lidé ubytováni nejdéle dva měsíce a za den a lůžko platili dospělí 100 a děti 50 korun (v sazbě jsou veškeré náklady včetně spotřeby vody, elektřiny a tepla). Po změně je možné dobu bydlení prodloužit, pokud jde o žadatele čekajícího na předání už schváleného sociálního bytu. "V prodloužené době bude platit 130, respektive 70 korun za lůžko a den. Zvýšením nájemného chceme předejít případnému zneužití prodloužení doby obývání krizového bytu," řekl vedoucí bytového odboru Zdeněk Švarc.

Autoři | Foto plzen.eu

Štítky ČR, sociální, byty, Plzeň, bydlení, ODS, Zdeněk Švarc, krizová situace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň vyčlenila druhý byt pro řešení krizových situací obyvatel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.