Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zahrada Měšťanské besedy nabídne ještě dvě letní vystoupení

V zahradě plzeňské Měšťanské besedy se uskuteční poslední dvě venkovní vystoupení. Návštěvníci se mohou 19. srpna těšit na koncert slovenské šansoniérky Sidi Tobias a 4. září na druhý díl improvizační komedie Commedia dell‘ Arte s Pavlem Liškou, Markem Danielem a Taťánou Dykovou.

Szidi Tobias zazpívá písně z nejnovějšího alba Sedmoláska, zazní i její oblíbené skladby z předchozích alb. Commedia dell´arte II na téma Mechanická žena aneb Krize identity aneb Návrat do dětství je volným pokračováním prvního dílu úspěšné improvizované komedie. Známé postavy se vracejí v novém milostném příběhu plném převleků a vtipných zápletek.

Další představení se již odehrají ve vnitřních sálech Měšťanské besedy – například 24. září přijede britský premiér v podání Petra Nárožného v komedii: Co takhle ke zpovědi, 14. října se diváci pobaví u hudební komedie MilujuTě, ale! v režii Antonína Procházky, který je plzeňským oblíbencem. Představí se také Karel Roden s Janou Krausovu hned ve dvou divadelních hrách – 21. října v Sex pro pokročilé a 8. prosince v inscenaci Otevřené manželství.

V říjnu budou koncertovat Dan Bárta se skupinou Ilustratosfér, a to 10. října, a 20. října zpěvačka Barbora Poláková, která letos získala dvě ceny Anděl.

Při pořadu Listování Lukáše Hejlíka (7. října) se návštěvníci dovědí více o knize Jaroslava Rudiše s názvem Český ráj, což je novela o současných mužích. Další knihou, kterou do besedy přiveze představit přímo její autor, americký spisovatel Robert Fulghum, je publikace Opravář osudů, jejíž děj se odehrává u nás v Česku. Literární pořad se uskuteční 17. října.

Podrobný program je uveden na www.mestanska-beseda.cz. Vstupenky lze zakoupit prostřednictvím tohoto portálu a na předprodejních místech na náměstí Republiky 41 nebo v Měšťanské besedě, Kopeckého sady 13 v Plzni.

Autoři | Foto Měšťanská beseda

Štítky Plzeň, Měšťanská beseda, komedie, Szidi Tobias, Pavel Liška, Marek Daniel, Petr Nárožný, koncert, Antonín Procházka, Karel Roden, Dan Bárta, Jaroslav Rudiš, Robert Fulghum

Zahrada Měšťanské besedy nabídne ještě dvě letní vystoupení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.