Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidič Audi se podruhé narodil. Když vjel na nechráněný přejezd přímo před vlak, dokázal alespoň částečně couvnout

Na nechráněný železniční přejezd bez závor vjel v Trhanově na Domažlicku přímo před vlak řidič vozu značky Audi A4. Před přijíždějícím vlakem se motorista pokusil na poslední chvíli ještě couvnout, ale střetu už nedokázal úplně zabránit.

„Sedmačtyřicetiletý řidič Audi A4 jel od obce Pec na obec Trhanov. Při jízdě na přímém úseku si nepočínal zvláště opatrně, zejména se nepřisvědčil, zda může železniční přejezd přejet. Vjel na přejezd označený výstražnými kříži upozorňujícími na železniční přejezd a dopravní značkou Stůj, dej přednost v jízdě! v době, kdy místem projížděl osobní vlak ze stanice Domažlice do stanice Trhanov,“ uvedla k nepozornosti motoristy mluvčí policie Dagmar Brožová.  

Nejprve vjel řidič na přejezd před vlakovou soupravu, ale když viděl, že se na něj řítí vlak, snažil se s vozidlem ještě couvnout, což se mu úplně nepodařilo. „Došlo ke střetu přední částí vlaku s přední částí osobního vozidla. Vlak i přes použití rychlobrzdy nestačil dobrzdit,“ uvedla policejní mluvčí. Motorista může mluvit o obrovském štěstí a doslova se podruhé narodil. Kdyby nedokázal z přejezdu ani takto částečně vycouvat, střet s vlakem by nemusel přežít. Tentokrát vyvázl zázračně bez zranění.   

Ve vlaku cestovalo kromě strojvedoucího a průvodčího osmadvacet osob. Ani ve vlaku nebyl nikdo zraněn v důsledku použití rychlobrzdy a při střetu s autem. Požití alkoholických nápojů u řidiče i u strojvedoucího vyloučily dechové zkoušky. Škoda na osobním vozidle a na vlaku byla vyčíslena na 100 tisíc korun. Případ si převzali domažličtí kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky srážka s vlakem, nechráněný přejezd, železnice, železniční přejezd, Domažlicko, Audi, Trhanov, Audi A4, okres Domažlice, Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič Audi se podruhé narodil. Když vjel na nechráněný přejezd přímo před vlak, dokázal alespoň částečně couvnout  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.