Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Silničář přišel o život při práci na I/27. Do vozidla údržby silnic narazila v plné rychlosti řidička osobáku

, aktualizováno 19. července 2021, 16:15

Pracovník údržby silnic přišel dnes o život při tragické nehodě, která se stala na silnici I/27 před sjezdem na Dobřany na jižním Plzeňsku. Do dodávky silničářů s přívěsným vozíkem a dopravní značkou narazila řidička osobního automobilu značky Škoda. Jeden muž náraz nepřežil, další vyvázli ze střetu jen s oděrkami.

„Šestatřicetiletý muž utrpěl zranění neslučitelná se životem. Přes veškerou snahu našich záchranářů lékař konstatoval na místě úmrtí. Z místa nehody záchranáři transportovali do plzeňské fakultní nemocnice ženu, která utrpěla psychicky otřes,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„Vozidlo silničářů provádělo na hlavním silničním tahy Klatovy – Plzeň údržbu na komunikaci. Hasiči zajistili místo nehody a spolupracovali se ZZS. Na místě byla kolona až k exitu 80,“ řekl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Podle informací serveru krmi-plzen řidička osobáku přehlédla dodávku silničářů s vozíkem s dopravní značkou a narazila do něj v plné rychlosti. Silničáři stáli v úzkém odstavném pruhu a částečně přečnívali do vozovky. Náraz jejich vůz odhodil doprostřed vozovky. V době nárazu měl stát jeden ze silničářů na vozíku. Právě tento muž náraz nepřežil.  

„Zhruba 500 metrů před odbočkou na Dobřany se stala dnes v 10:40 hodin tragická dopravní nehoda. Šestatřicetiletá řidička osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia jela po komunikaci ve směru na Klatovy a z dosud nezjištěných příčin došlo ke střetu s vozíkem pracovníků, kteří na místě odstraňovali dopravní značení. V důsledku toho jeden z mužů utrpěl zranění neslučitelná se životem," uvedla k nehodě mluvčí policie Eva Červenková. 

U řidičky byl alkohol vyloučen na místě dechovou zkouškou a žena byla převezena k lékařskému ošetření. U zemřelého bude nařízena soudní pitva. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Policisté si vyžádali ke spolupráci soudního znalce z oboru dopravy. 

Aktuálně je již silnice opět zcela průjezdná. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK,

Štítky nehoda, smrt, tragická nehoda, smrt silničáře, údržba silnic, silnice, údržba, vozík, ŠKODA AUTO a.s., Dobřany, Plzeňský kraj, Fakultní nemocnice Plzeň, Klatovy, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničář přišel o život při práci na I/27. Do vozidla údržby silnic narazila v plné rychlosti řidička osobáku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.