Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stavba lávky si vyžádá pro řidiče další dopravní omezení v ulici U Seřadiště a sjezdu do Koterova

Řidiči jedoucí v Plzni ze Slovan do Koterova by měli v následujících dnech počítat s dopravním omezením souvisejícím s modernizací železniční tratě. Od 15. července 6.00 hodin do 19. července 18.00 hodin a následně ve čtvrtek 29. července ve stejných časech nebude průjezdná silnice od kruhového objezdu do Koterova. Důvodem úplné uzavírky jsou demolice železničního mostu a vložení mostního provizoria.

„Objízdná trasa uzavřeného místa povede ulicemi Barvínková, Nepomucká až do Starého Plzence, z něj ulicí Herejkova do Koterova. Průjezd ulicí U Seřadiště mezi lokalitou Slovan a dálničním přivaděčem zůstává bez omezení,“ informovala Eva Kriegerová z tiskového oddělení magistrátu.

Úplná uzavírka silnice I/20 v úseku ulic U Seřadiště – Na Lipce kvůli montáži nové ocelové lávky pro pěší a cyklisty čeká řidiče od 20. července 18.00 hodin do 25. července 6.00 hodin. V tomto období postupně dojde k osazení nosných konstrukcí lávky včetně montáže těžkého jeřábu, jeho přemístění a demontáž. Následně odborníci provedou rektifikaci a fixaci mostovek lávky, instalují nosná táhla mostovky za pomoci jeřábů.

Nová lávka v Koterově

V ose ulice K Dráze město Plzeň buduje novou lávku pro pěší a cyklisty, která nahradí stávající čtyřkolejný přechod do ulice Na Lipce a bude dále pokračovat přes čtyřproudou silniční komunikaci U seřadiště. „Nosná konstrukce lávky je tvořena dvěma konstrukčními částmi. V první části se jedná o dvoupolovou zavěšenou lávku. V druhé je tvořena spojitou trámovou konstrukcí o sedmi polích. V obou částech je navržena mostovková část jako ocelová konstrukce komorového průřezu,“ uvedl technický náměstek primátora Pavel Šindelář (ODS).

Pylon u zavěšené lávky je navržen z ocelového uzavřeného průřezu, závěsy jsou ocelové tyče. V místě pylonu je navrženo přístupové schodiště na lávku z ulice U Seřadiště, které má nosnou konstrukci navrženou jako ocelovou komorovou. Lávka by měla být dokončena do konce září 2021.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Adriana Jarošová / MMP

Štítky stavba lávky, dopravní omezení, uzavírka, objízdná trasa, lávka, Koterov, Plzeň, Plzeň 2-Slovany, Starý Plzenec, Pavel Šindelář, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba lávky si vyžádá pro řidiče další dopravní omezení v ulici U Seřadiště a sjezdu do Koterova  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.