Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Dvakrát střet dvou osobních automobilů, záchranáři měli ráno plné ruce práce

, aktualizováno 15. října 2020, 11:55

Dvakrát vyjížděly dnes ráno složky IZS na území Plzeňského kraje ke dvěma těžkým nehodám. V obou případech se jednalo o střet dvou osobní ch automobilů. Do nemocnice záchranáři transportovali celkem tři vážně zraněné osoby. Jedna nehoda se stala u Dehtína na Klatovsku a druhá u Žichlic na severním Plzeňsku.

Po šesté hodině ráno se srazily dva osobáky na silnici I/27 mezi Kokšínem a Dehtínem na Klatovsku. Jednalo se o vozidla Volvo a Škoda Octavia. Hasiči museli z jednoho vozu vyprostit sedmačtyřicetiletého muže. „Se středně těžkým zraněním jsme muže transportovali při vědomí do plzeňské fakultní nemocnice,“ informovala mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

"Sedmačtyřicetiletý muž z Přešticka jel s vozidlem značky Škoda Octavia ve směru od Kokšína na Dehtín. V 6.20  hodin projížděl řidič s vozidlem levotočivou zatáčku, dostal se do smyku a narazil do protijedoucího vozidla značky Volvo. Při dopravní nehodě  řidič vozidla Škoda utrpěl zranění a byl zdravotníky převezen do nemocnice v Plzni. U zraněného řidiče  nebyla vzhledem k rozsahu zranění provedena dechová zkouška a v nemocnici byl vyžádán odběr krve. Odhadnutá hmotná škoda činí 365 tisíc korun," informovala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Před půl osmou vyjížděli záchranáři s hasiči a policisty k nehodě dvou osobních automobilů, které se srazily na křižovatce silnic 231 a 2312 u Žichlic. Také tam museli hasiči vyprostit jednu zraněnou osobu pomocí hydraulických nástrojů.  

„Záchranáři z místa nehody odtransportovali ženu (41) se středně těžkým zraněním při vědomí na urgentní příjem do fakultní nemocnice a muže (46) také se středně těžkým zraněním při vědomí na urgentní příjem rovněž do fakultní nemocnice. Jednu zraněnou slečnu záchranáři ošetřili na místě a do nemocnice ji nevezli,“ uvedla Mária Svobodová.

„Vozidlo značky Škoda Octavia jelo ve směru od obce Hromnice, na křižovatce nedal řidič podle všeho přednost vozidlu značky Kia ceed, které přijíždělo od Plzně. Řídila jej žena. Ve vozidle s ní ještě cestovala jedenáctiletá dívka. Všechny tři osoby si převzali do své péče záchranáři. Alkohol vyloučen dechovou zkouškou u řidiče škody, u řidičky nebylo možné kvůli zranění dechovou zkoušku provést, proto je nařízen odběr krve,“ uvedla k nehodě mluvčí policie Ivana Jelínková.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda se zraněním, střet dvou osobních automobilů, těžké zranění, složky IZS, nemocnice, havárie, Plzeňský kraj, úraz, okres Klatovy, Žichlice, Škoda Octavia, Volvo Cars, Fakultní nemocnice Plzeň, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvakrát střet dvou osobních automobilů, záchranáři měli ráno plné ruce práce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.