Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Řidiči mohou v Plzni platit za parkování pomocí dvou mobilních aplikací, řada lidí ale stále chybuje

Stále více chtějí řidiči při placení parkovného použít svůj chytrý telefon. Málo jich však má nainstalované správné aplikace, jež lze v západočeské metropoli využít. Město proto radí, aby si lidé stáhli program ParkSimply Plzeň, který prošel před nedávnem velkou aktualizací. Využít lze také appku DoKapsy. Dostupné jsou pro Android i iOS.

„Je nám známo, že existuje aplikace MPLA.IO, kterou lze zaplatit poplatek za parkování na jednom soukromém parkovišti v centru Plzně, konkrétně na Anglickém nábřeží. Toto parkoviště je však opravdu soukromé a nespadá do oblastí vymezených Parkovacím řádem,“ vysvětluje vedoucí oddělení přestupků Magistrátu města Plzně Michal Stočes.

Pro uhrazení parkovného v Plzni lze samozřejmě primárně využít parkovací automaty, nicméně při platbě online jsou jedinými výhradně použitelnými aplikace ParkSimply Plzeň a DoKapsy. Při použití těchto aplikací s určením polohy pomocí GPS město také doporučuje ověřit, že došlo k automatickému zvolení správné parkovací zóny.

„Přesnost určení polohy totiž může být ovlivněna například odrazy signálů z družic od kovových střech budov nebo jiných objektů, což může být zejména na hranicích jednotlivých zón podstatné. Správnou parkovací zónu je možno v aplikacích zadat ručně,“ upozorňuje mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Parkovací aplikace ParkSimply Plzeň 2.0 už nemá problém s platebními metodami, přináší i několik novinek

Řidiči, kteří zaparkují své vozidlo v parkovacích zónách v Plzni mají hned několik možností, jak za parkování zaplatit. Kromě klasických automatů je jim zdarma k dispozici také mobilní aplikace ParkSimply. Díky novému vylepšení již nemá problém s...

Podle Michala Stočese také existuje aplikace Park Simply, která je odlišná od výše uvedené ParkSimply Plzeň a uživatele to může zmást. S Park Simply je možné platit pouze na soukromém parkovišti před obchodním centrem Plaza a v parkovacím domě, který k němu náleží.

„Z toho vyplývá, že zaplacení nějakého poplatku na těchto parkovištích skutečně neumožňuje parkování ve vymezených oblastech města Plzně, jak je definuje Parkovací řád, a jak jsou označeny příslušnými dopravními značkami,“ dodal Stočes s tím, že takové parkování by bylo přestupkem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Pecuch

Štítky parkování, parkovací aplikace, placení za parkování, ParkSimply Plzeň, DoKapsy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči mohou v Plzni platit za parkování pomocí dvou mobilních aplikací, řada lidí ale stále chybuje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.