Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Parkovací aplikace ParkSimply Plzeň 2.0 už nemá problém s platebními metodami, přináší i několik novinek

Řidiči, kteří zaparkují své vozidlo v parkovacích zónách v Plzni mají hned několik možností, jak za parkování zaplatit. Kromě klasických automatů je jim zdarma k dispozici také mobilní aplikace ParkSimply. Díky novému vylepšení již nemá problém s platebními metodami, má jednodušší ovládání a daňový doklad je okamžitě ke stažení. Kdo aplikaci již má, musí ji aktualizovat.

„V minulosti jsme zaznamenali různé stížnosti od řidičů na nefunkčnost platebních metod. Vše se odvíjelo od verzí operačních systémů v jejich mobilních telefonech. Inicioval jsem proto u dodavatele aplikace jednání pro její vylepšení, které by dosavadní problémy odstranilo. Žádná aplikace nikdy nefunguje stoprocentně, ale u ParkSimply Plzeň 2.0 máme vyzkoušeno, že doposud hlášené problémy se již neobjevují,“ popisuje radní města Plzně pro oblast Smart Cities a podporu podnikání Daniel Kůs (Piráti).

Na Světovaru vznikne nový parkovací dům za 270 milionů, nabídne přes čtyři stovky parkovacích míst

Plzeň začne letos stavět parkovací dům na Světovaru v areálu bývalých kasáren a pivovaru. Bude mít 433 parkovacích míst a přijde zhruba na 270 milionů korun. Bude sloužit pro nový technologický park TechTower, bytové domy i plánovaný archiv....

 

ParkSimply Plzeň 2.0 je zdarma ke stažení v Google Play a App Store. Po stažení není nutná žádná registrace uživatele. Stačí zadat jen telefonní číslo a registrační značku vozidla, kterou si systém pamatuje i do budoucna, dále zvolit parkovací zónu a dobu parkování.

„V této nové verzi už mohou i uživatelé s operačním systémem Android využívat různé platební metody od Google Pay po platby kartou Visa a Mastercard, čehož mohou využívat podnikatelé pro rozlišení soukromých a firemních plateb. Aplikace totiž dokáže uložit více registračních značek pod jedno telefonní číslo. Dalším bonusem je možnost okamžitě stáhnout daňový doklad, což bylo dříve složitější. Vylepšení se dočkaly i mapové podklady, kdy si uživatelé mohou vybrat při určení parkovací zóny z více typů map,“ objasnil ředitel Správy informačních technologií města Plzně Luděk Šantora.

Za parkování na Rychtářce v centru města si řidiči připlatí, naopak zlevní záchytná parkoviště typu P+R

Plzeňská radnice chce zklidnit dopravu v centru a motivovat řidiče, aby nechávali svá auta na záchytných parkovištích a dále využívali veřejnou dopravou. Zatím se ale řidiči na tento trend příliš nenaladili a dvě P+R parkoviště na Borech a...

 

Úhrada parkovného pomocí ParkSimply Plzeň má i tu výhodu, že aplikace řidiče prostřednictvím notifikace v mobilu upozorní na blížící se konec parkovacího oprávnění. Pomocí několika kliknutí si ho může řidič podle potřeby prodloužit, aniž by musel odejít k parkovacímu automatu a vyzvednout nový parkovací lístek.

Parkovací aplikaci využívají řidiči v západočeské metropoli přesně tři roky. Město na ni přešlo v červnu 2020 vzhledem k jednotné evidenci úhrady a kontroly parkovného. S tím souviselo i osazení parkovacích automatů v zóně A klávesnicí pro zadávání registrační značky vozidla. Systém se osvědčil, proto byl v listopadu 2021 rozšířen na všechny parkovací zóny ve městě.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Plzně

Štítky doprava, parkování, parkovací místa, platba za parkování, parkovací automaty, parkovací aplikace, ParkSimply

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkovací aplikace ParkSimply Plzeň 2.0 už nemá problém s platebními metodami, přináší i několik novinek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.