Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

České dráhy zřídily pobočku, odkud budou při výlukách zajišťovat náhradní autobusovou dopravu pro čtyři kraje

Novou pobočku, která bude zajišťovat náhradní autobusovou dopravu při výlukách, zřídil autobusový dopravce Českých drah ČD Bus v Kralovicích na severním Plzeňsku. Strategické umístění v Kralovicích, asi 30 kilometrů severně od okraje Plzně, umožní dobrou dostupnost nejen pro Plzeňský kraj, ale také pro Středočeský, Ústecký nebo Karlovarský kraj.

Dceřiná firma Českých drah tak naplňuje svůj plán rozšiřování a zajišťování náhradní autobusové dopravy v rámci celé republiky. „V první fázi jsme do regionu dislokovali deset autobusů a v brzké době tento počet navýšíme na dvacet. Po Plzeňském kraji budou následovat další provozovny. Lokality už máme vybrané, řešíme vhodná konkrétní umístění. Hlavní provozovna společnosti zůstává na jižní Moravě, kde máme aktuálně 60 autobusů,“ říká v tiskové zprávě Českých drah Adam Svojanovský, předseda představenstva společnosti ČD Bus.

Nová pobočka je již pokryta i personálně, aktuálně je zajištěno jedenáct řidičů, s dalšími zájemci probíhají jednání. Od 6. března bude ČD Bus zajišťovat náhradní autobusovou dopravu během výluk v úsecích Stříbro – Cheb a Plzeň – Třemošná, v dubnu např. při výluce v úseku Plzeň – Železná Ruda-Alžbětín.

Loni koupily České dráhy autobusového dopravce VYDOS BUS, který se postupně transformoval do stávající dceřiné firmy ČD Bus. K pořízení vlastní autobusové dopravy vedly ČD především vysoké ceny externích dodavatelů za zajištění náhradních autobusů během výlukové činnosti nebo mimořádných událostí. Vzhledem k množství výluk ale budou České dráhy zatím i nadále větší část výlukové dopravy soutěžit.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto České dráhy

Štítky České dráhy, autobusová přeprava, výluka, náhradní autobusová doprava, doprava při výlukách

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České dráhy zřídily pobočku, odkud budou při výlukách zajišťovat náhradní autobusovou dopravu pro čtyři kraje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.