Počasí dnes30 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Dnes začala další fáze oprav na frekventované Rokycanské třídě, pracovat se tam bude i v noci

Počínaje dneškem začali dělníci frézovat pravou stranu vozovky před křižovatkou ulic Rokycanská a Jateční. Aby nedošlo k velkým dopravním komplikacím, bude tento úsek kompletně uzavřený pouze v sobotu 5. listopadu od půlnoci do čtyř hodin ráno. Kompletně hotovo by mělo být 12. listopadu.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) opravuje křižovatku od začátku srpna s cílem prodloužit oba odbočovací pruhy ve směru Zruč – Senec- Doubravka. Opravou a výměnou mají projít i původní povrchy. „V sobotu 5. listopadu v nočních hodinách dojde k dočasnému kompletnímu uzavření silnice I/26 před křižovatkou ulic Rokycanská a Jateční ve směru z centra města. Důvodem je demontování stávajícího portálu dopravního značení,“ uvedla mluvčí magistrátu Adriana Jarošová.

Nynější dopravní omezení se dnes ráno přesunulo z levé strany na pravou. To znamená, že bude uzavřen pravý průběžný a pravý odbočovací pruh. „K Albertu bude možno odbočit z průběžného pruhu. Zítra zároveň dojde k frézování stávajícího krytu. Pokládka nové asfaltové vrstvy je naplánována na 10. a 11. listopadu. V mezičase budou dofrézovány nerovnosti, vyčistí se komunikace, vytrhají se stávající přídlažby podél stávajících obrub, upraví se nivelety uličních vpustí a kanalizačních šachet, vyspraví se příčné a podélné trhliny, ošetří se spáry v napojeních a aplikuje se spojovací postřik. Na závěr se položí asfaltové souvrství,“ popsala průběh oprav stavební firma.

„Jsem velmi rád, že Ředitelství silnic a dálnic ČR ve spolupráci se zhotovitelem stavby naplánovali tyto práce na noční hodiny, v čase od 00:15 do 04:00 hodin. Omezení dopravy pro občany bude tedy minimální. Tímto směrem bychom chtěli jít v budoucnu, tedy pracovat na opravách komunikací v noci, a to v lokalitách, kde nebudou rušit noční klid občanů,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

Dopravní kolaps ochromil západní část města, řidiči stáli v koloně hodinu, radnice se za situaci omlouvá

Dlouhá kolona aut stála od Křimic až do centra západočeské metropole. Řidiči v autech museli čekat bezmála hodinu, než úsekem projeli. Důvodem komplikací je oprava tramvajové trati, která si vyžádala uzavírku křižovatky ulic Vejprnická a Křimická....

Pokud by se chtěli řidiči tomuto úseku vyhnout, mohou využít objízdnou trasu ulicemi Lobezská, Revoluční, Dlouhá. ŘSD práce na Rokycanské rozdělilo do dvou etap. První je již ukončena a zahrnovala opravu povrchu stávající vozovky v Rokycanské ulici od úseku přibližně 200 metrů nad křižovatkou Masarykova – Rokycanská, až po křižovatku u Gambrinusu. Druhá etapa je nyní v realizaci. Dopravní omezení skončí do konce listopadu tohoto roku. Po dobu výstavby je omezena průjezdnost ulicí Rokycanská, v obou směrech, z větší části pouze omezením počtu průjezdných pruhů.

„Na jaro příštího roku se přesune ta část stavby, která zahrnuje opravu křižovatky Rokycanská x Masarykova a Rokycanská x Jateční. O konkrétních dopravních omezeních bude veřejnost včas informována,“ ujišťuje Jarošová.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky dopravní omezení, oprava komunikace, výměna povrchu, Rokycanská ulice, Rokycanská, Jateční, uzavírky, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Senec, Zruč, Aleš Tolar, Starostové a nezávislí, Pivovar Gambrinus Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes začala další fáze oprav na frekventované Rokycanské třídě, pracovat se tam bude i v noci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.