Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dnes začala další fáze oprav na frekventované Rokycanské třídě, pracovat se tam bude i v noci

Počínaje dneškem začali dělníci frézovat pravou stranu vozovky před křižovatkou ulic Rokycanská a Jateční. Aby nedošlo k velkým dopravním komplikacím, bude tento úsek kompletně uzavřený pouze v sobotu 5. listopadu od půlnoci do čtyř hodin ráno. Kompletně hotovo by mělo být 12. listopadu.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) opravuje křižovatku od začátku srpna s cílem prodloužit oba odbočovací pruhy ve směru Zruč – Senec- Doubravka. Opravou a výměnou mají projít i původní povrchy. „V sobotu 5. listopadu v nočních hodinách dojde k dočasnému kompletnímu uzavření silnice I/26 před křižovatkou ulic Rokycanská a Jateční ve směru z centra města. Důvodem je demontování stávajícího portálu dopravního značení,“ uvedla mluvčí magistrátu Adriana Jarošová.

Nynější dopravní omezení se dnes ráno přesunulo z levé strany na pravou. To znamená, že bude uzavřen pravý průběžný a pravý odbočovací pruh. „K Albertu bude možno odbočit z průběžného pruhu. Zítra zároveň dojde k frézování stávajícího krytu. Pokládka nové asfaltové vrstvy je naplánována na 10. a 11. listopadu. V mezičase budou dofrézovány nerovnosti, vyčistí se komunikace, vytrhají se stávající přídlažby podél stávajících obrub, upraví se nivelety uličních vpustí a kanalizačních šachet, vyspraví se příčné a podélné trhliny, ošetří se spáry v napojeních a aplikuje se spojovací postřik. Na závěr se položí asfaltové souvrství,“ popsala průběh oprav stavební firma.

„Jsem velmi rád, že Ředitelství silnic a dálnic ČR ve spolupráci se zhotovitelem stavby naplánovali tyto práce na noční hodiny, v čase od 00:15 do 04:00 hodin. Omezení dopravy pro občany bude tedy minimální. Tímto směrem bychom chtěli jít v budoucnu, tedy pracovat na opravách komunikací v noci, a to v lokalitách, kde nebudou rušit noční klid občanů,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

Dopravní kolaps ochromil západní část města, řidiči stáli v koloně hodinu, radnice se za situaci omlouvá

Dlouhá kolona aut stála od Křimic až do centra západočeské metropole. Řidiči v autech museli čekat bezmála hodinu, než úsekem projeli. Důvodem komplikací je oprava tramvajové trati, která si vyžádala uzavírku křižovatky ulic Vejprnická a...

Pokud by se chtěli řidiči tomuto úseku vyhnout, mohou využít objízdnou trasu ulicemi Lobezská, Revoluční, Dlouhá. ŘSD práce na Rokycanské rozdělilo do dvou etap. První je již ukončena a zahrnovala opravu povrchu stávající vozovky v Rokycanské ulici od úseku přibližně 200 metrů nad křižovatkou Masarykova – Rokycanská, až po křižovatku u Gambrinusu. Druhá etapa je nyní v realizaci. Dopravní omezení skončí do konce listopadu tohoto roku. Po dobu výstavby je omezena průjezdnost ulicí Rokycanská, v obou směrech, z větší části pouze omezením počtu průjezdných pruhů.

„Na jaro příštího roku se přesune ta část stavby, která zahrnuje opravu křižovatky Rokycanská x Masarykova a Rokycanská x Jateční. O konkrétních dopravních omezeních bude veřejnost včas informována,“ ujišťuje Jarošová.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky dopravní omezení, oprava komunikace, výměna povrchu, Rokycanská ulice, Rokycanská, Jateční, uzavírky, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Senec, Zruč, Aleš Tolar, Starostové a nezávislí, Pivovar Gambrinus Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes začala další fáze oprav na frekventované Rokycanské třídě, pracovat se tam bude i v noci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.