Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Dopravní kolaps ochromil západní část města, řidiči stáli v koloně hodinu, radnice se za situaci omlouvá

Dlouhá kolona aut stála od Křimic až do centra západočeské metropole. Řidiči v autech museli čekat bezmála hodinu, než úsekem projeli. Důvodem komplikací je oprava tramvajové trati, která si vyžádala uzavírku křižovatky ulic Vejprnická a Křimická. Omezení mají trvat až do 4. listopadu. Nové vedení radnice se za celou situaci omluvilo a hledá řešení, jak podobným problémům příště předejít.

„Mám informace o padesátiminutovém čekání v koloně od Křimic do centra, desítky stížností od lidí i starostů okolních obcí,“ uvedl primátor Plzně Roman Zarzycký (ANO). Na sociálních sítích se omlouval za vzniklou situaci i náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN). „Práce mají trvat týden, ale veřejnost oprávněně kritizuje načasování uzavírky, která se mohla s daleko menšími následky uskutečnit o právě skončených školních prázdninách,“ přiznává Tolar.

Kromě této uzavírky se musí řidiči potýkat i s omezeními na další výpadovce z Plzně směrem na Radčice. Podle Správy veřejného statku města Plzně, která má akci ve Skvrňanech na starost, byla původně oprava tramvajové trati plánována na jarní měsíce, nepodařilo se však vysoutěžit zhotovitele.

„Neříkám to jako výmluvu nebo omluvu dnešního průšvihu, ale jako fakt: O uzavírce křižovatky Vejprnická x Křimická, jejím načasování a souběhu s uzavírkou Radčic bylo rozhodnuto v říjnu ještě před mým nástupem do funkce náměstka primátora pro dopravu!,“ vysvětloval Tolar.

Dopravu v Plzni zkomplikuje rekonstrukce přejezdu kolejiště tramvajového pásu na křižovatce ulic Vejprnická a Křimická

Z důvodu plánované rekonstrukce přejezdu kolejiště tramvajového pásu na křižovatce ulic Vejprnická a Křimická tam bude ve dnech od 31. října do 4. listopadu částečně omezen provoz v dopravě. Po dobu rekonstrukce budou policisté místo sledovat a v...

Průšvih, jak situaci sám nazval, aktuálně řeší s policií, se zástupci dopravních podniků i se Správou veřejného statku města Plzně. „Dohodli jsme se na několika opatřeních, která by měla pomoci. Na křižovatce bude vypnuta světelná signalizace a provoz budou řídit po většinu dne dopravní policisté, strážníci zajistí přechody pro chodce. Po skončení prací odpoledne se okamžitě uvolní zúžený pruh a provoz se vrátí do dvou jízdních pruhů,“ popisuje Tolar.

Harmonogram prací se náměstkovi uspíšit nepodařilo. Příště by proto chtěl jednat, aby se začalo pracovat už o víkendech. „Ještě jednou se všem za současný dopravní kolaps v části Plzně omlouvám. Shodli jsme se na tom, že je naprosto nutné zlepšit koordinaci a načasování staveb, všechny významnější také budou komunikovány minimálně 14 dní dopředu,“ dodal Tolar,

Řidiči, kteří se chtějí vyhnout kritickému místu, se z oblasti Skvrňany, eventuálně Vejprnic, dostanou v těchto dnech do města rychleji přes Novou Hospodu a Borská pole a z oblasti Křimic, Malesic pak přes Chotíkov a Globus. Možné je také z oblasti Křimic a Vejprnic využít vlakové spojení.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook/Marcel Mourek

Štítky dopravní kolaps, Křimice, Skvrňany, dopravní omezení, rekonstrukce tramvajové trati, Aleš Tolar, Plzeň, Roman Zarzycký, ANO 2011, Starostové a nezávislí, Radčice, Vejprnice, Globus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní kolaps ochromil západní část města, řidiči stáli v koloně hodinu, radnice se za situaci omlouvá  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.