Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Desítky pracovních míst nabízí plzeňský Daikin, mnohé ostatní firmy snižují mzdy nebo propouštějí

PR článek

Zatímco ostatní společnosti propouštějí nebo snižují mzdy, plzeňská firma Daikin aktuálně nabízí pracovní místa až pro 120 zaměstnanců. Mezi otevřenými pozicemi se přitom najde uplatnění jak pro operátory výroby, tak pro technicky zdatné elektroúdržbáře nebo kvalifikované vývojové a výrobní inženýry. Novým kolegům poskytne Daikin náborový bonus až 20 tisíc, nadstandardní platové ohodnocení, a především jistotu práce. Do svých zaměstnanců investuje společnost i formou školení a štědrých zaměstnaneckých benefitů.

Na pracovní pohovor taxíkem

Personální oddělení společnosti se v červnu rozhodlo spustit motivační kampaň pro nové uchazeče o zaměstnání. Na pohovor je přiveze taxík a odvezou si proviant v podobě tří kousků lahodného chmelového moku z lokálního minipivovaru. Kdo uspěje, získá navíc náborový bonus až 20 000 korun. „Svěží vzduch pro tvoji kariéru“ ,tak zní motto nové marketingové kampaně společnosti Daikin, od které si její organizátoři slibují větší zájem uchazečů o zaměstnání. Novým lákadlem je možnost nechat se na pohovor přivézt taxíkem. Z interních statistik společnosti totiž vyplývá, že až 50  procent uchazečů pozvaných k pracovnímu pohovoru nakonec nedorazí. „Uvažovali jsme, jak uchazeče pozitivně motivovat. Bohužel se nám nezřídka kdy stává, že se kandidáti na pohovor, bez předchozího oznámen, vůbec nedostaví. Když už projdou výběrovým řízením, nedostaví se, pro změnu, k nástupu,“ uvádí Tomáš Matoušek, Supervisor náboru společnosti.

Společnost Daikin proto navázala spolupráci s taxislužbou a rozhodla se na to jít, takříkajíc, od lesa. Krom dovážky až k jejím dveřím, což jistě leckdo ocení, dostanou uchazeči po pohovoru také tři piva z lokálního minipivovaru. V případě, že u pohovoru uspějí a projdou zkušebním obdobím, získají náborový bonus až 30 tisíc korun a možnost vyhrát jednu ze značkových Daikin čističek vzduchu.

O společnosti: Daikin je významným celosvětovým výrobcem klimatizačních jednotek. Plzeňská výroba Daikin Industries Czech Republic s.r.o. byla založena v květnu 2003 a zároveň byly položeny základy výrobního areálu Daikin situovaného v plzeňské industriální zóně Borská pole. Areál Daikin se tak se svým plánovaným a cíleným růstem stává jednou z hlavních dominant Borských polí. Vývoj a výroba v plzeňském zastoupení jsou zaměřeny na klimatizační jednotky pro domácnosti a komerční prostory.

Navýšení mezd až do 4,3 procenta

Společnost Daikin navíc i v letošním roce přistoupila k navýšení rozpočtu základních mezd pro kmenové zaměstnance a to o 4,3 procenta. V nominální hodnotě to činí okolo 51 milionů korun. Každoroční plošné navýšení je rozděleno do tří částí. Zatímco první je garantované navýšení, další dvě se odvíjí od konkrétní pozice a individuálního hodnocení vedoucího pracovníka. Celkem si kmenoví zaměstnanci společnosti polepšili o zhruba 51 milionů korun. Daikin k navýšení mezd přistoupil i navzdory koronavirové pandemii. „Současně došlo k navýšení odměny při odchodu do starobního důchodu v rámci tzv. benefitové kafetérie z původních 2 500 bodů až na 10 000,“ upřesňuje Tomáš Matoušek, Supervisor náboru a PR společnosti.

Firma investuje nejen do zaměstnanců, ale také automatizace a robotizace

Jednou ze základních úloh oddělení Výrobního inženýringu v plzeňském Daikinu je zdokonalovat výrobní procesy ve smyslu zvyšování kvality a produktivity či snižování výrobních nákladů. K dosažení daných cílů společnosti dopomáhá zavádění automatizace výroby pomocí robotických aplikací. V roce 2021 společnost plánuje do automatizace a robotizace investovat částku 395 milionů korun. Při robotizaci se Daikin zaměřujeme na zvyšování kvality produktů eliminací vlivu možných chyb lidského faktoru, například s pomocí robotů pro detekci úniku hélia či chladiva nebo automatizovanou detekcí neshodných produktů s využitím systémů strojového vidění.

Díky robotizaci se daří řešit dlouhodobý nedostatek kvalifikovaných operátorů na specifických výrobních procesech (např. pájení) a zároveň snižovat mzdové náklady. Oproti tomu automatizace spočívá především ve zautomatizování procesů problematických z hlediska ergonomie operátorů (např. pozice lepení štítků na kartonový obal vyžadující otáčení jednotek či ohýbání operátora přes jednotku). „V současné době poptáváme na pozice operátorů výroby desítky pracovních míst a plánujeme vysoké nábory během celém letošního fiskálního roku. Naše výrobní postupy v tuto chvíli neumožňují plnou automatizaci bez využití lidské pracovní síly,“ dodává Tomáš Matoušek.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Daikin, klimatizační jednotky, výroba klimatizací, nábor zaměstnanců, volná pracovní místa, práce, benefity, mzda, pracovní místo, operátor, Tomáš Matoušek, Daikin Industries Czech Republic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desítky pracovních míst nabízí plzeňský Daikin, mnohé ostatní firmy snižují mzdy nebo propouštějí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.