Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Urbanity rozšiřuje městský areál v Tachově o moderní výrobní halu na plastové výlisky

PR článek

Nemovitostní skupina Urbanity zahajuje ve svém průmyslovém areálu v Tachově výstavbu nové výrobní haly podle potřeb lukrativního francouzského klienta Eurostyle Systems. Výrobní hala bude součástí nově vznikajícího průmyslového kampusu, který nahradí stávající městský brownfield o rozloze 22 hektarů. Řízení stavby zajistí společnost Demaco, která byla zároveň obchodním zprostředkovatelem, generální dodávka stavby bude v gesci developerské divize Urbanity.

V nové hale o výměře 12,5 tisíc m2 bude probíhat plně automatizovaná robotizovaná výroba plastových výlisků. Právě činnost vstřikování plastů navazuje na více než šedesátiletou historii plastikářské výroby v Tachově, a navíc synergicky doplňuje výrobní zaměření současných klientů. Tři původní výrobní objekty o ploše 32 tisíc m2 budou kompletně zmodernizovány, razantní obnovou projde i infrastruktura celého areálu zahrnující mimo jiné i úpravu dvou stávajících dopravních napojení. Vznikající průmyslový kampus tak bude profitovat ze svého umístění v intravilánu města, stejně jako ze své strategické polohy v bezprostřední blízkosti německých hranic a snadného a rychlého napojení na dálnici D5.

Z revitalizace průmyslového brownfieldu, která přinese nejmodernější výrobní postupy a zároveň dlouhodobá, udržitelná řešení, budou navíc těžit nejenom zaměstnanci, ale i místní obyvatelé. Těm se otevřou nová atraktivní pracovní místa a příležitost zajištění lepšího životního standardu, díky čemuž se nebudou muset přesouvat do větších, vzdálenějších měst.

„Zahajujeme výstavbu moderního výrobního závodu, který přirozeně navazuje na unikátní historické dědictví areálu, jenž byl po generace součástí každodenního života města Tachov a přilehlých obcí,“ říká Roland Hofman, spoluzakladatel skupiny Urbanity, a dodává: „Při realizaci klademe obzvlášť velký důraz na kvalitu pracovního prostředí, komfort pracovníků a uživatelů areálu a konkurenceschopné mzdy. V areálu bude k dispozici i lékařská a zubní ordinace, mateřská škola, kvalitní závodní restaurace s kavárnou a obchodem, fitness, klubová a relaxační zóna nebo třeba bezplatná půjčovna elektrických koloběžek.“

Pro mezinárodní společnost Eurostyle Systems se jedná o první výrobní závod na území České republiky. Celkově tak působí v deseti zemích světa. „V Tachově stavíme svůj v pořadí již patnáctý výrobní závod, který společně s našimi pěti technologicko-vývojovými centry tvoří organicky rostoucí globální síť. Ambici posilovat naši pozici na trhu máme i do budoucna,“ říká François Lemasson, generální ředitel Eurostyle Systems.

Výrobní budova nové generace je naplněním pouze dalšího z dlouhodobých plánů společnosti Urbanity a její vize týkající se tachovského kampusu. V nadcházejících třech letech společnost počítá s celkovou investicí přesahující 2,5 miliardy Kč, přičemž investice do výrobních technologií budou minimálně ve stejné výši.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky výrobní haly, průmyslový areál, průmyslový kampus, Urbanity, Demaco, výroba plastových výlisků, Tachov, továrna, François Lemasson, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Urbanity rozšiřuje městský areál v Tachově o moderní výrobní halu na plastové výlisky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.