Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Někdo se zbavil slepého štěňátka a vyhodil ho na ulici, Bocelli teď čeká na nového páníčka v útulku

Ne všechno krásné je také zdravé, vzkazují z plzeňského útulku, kde aktuálně pečují o slepé štěňátko. Bocelli s největší pravděpodobností pochází z množírny. Přesto je to chytrý a veselý pes. Chybí mu jen domov a zodpovědný páníček.

Slepého pejska odchytili strážníci v ulici Na Roudné v Plzni. „Bocelli je bohužel slepé štěňátko, jedno varle je částečně sestouplé, druhé ne,“ uvádí Útulek pro zvířata v nouzi Plzeň s tím, že tyto zdravotní problémy jsou důsledkem křížení s cílem dosáhnout zbarvení takzvaného „merle“. To je pro lidi velmi atraktivní, ale právě tito psi bývají kvůli množírnám ve velmi zbídačeném stavu.

„Ne všechno krásné je také zdravé. Bocellimu jsou tři měsíce a váží čtyři kila. V cizím prostředí naráží a tápe, ale pokud si svoje doma očichá, tak ví, kam má jít a co dělat. Na obojku a vodítku se učí. V útulku se Bocelli stal miláčkem a svojí lásku nám dává hodně najevo. Je veselý, hravý a moc chytrý pejsek,“ popisuje útulek.

Teď pro něj hledají zodpovědného páníčka. Uvítají proto jen vážné zájemce, kteří se mu budou stoprocentně věnovat a přijmou fakt, že to zezačátku opravdu nebude jednoduché. „Vážní zájemci nás mohou kontaktovat na tel. 724 317 314 od 7 do 19h. Hledáme pro mrňouse ten nejlepší domov,“ uzavírá útulek.

Lákavé inzeráty mohou být zrádné

I přestože jsou Češi národem pejskařů, mnoho lidí si neumí psa pořídit. Dají na lákavé inzeráty na internetu a předání psa na parkovišti jim vůbec nepřijde divné. Jenže právě toto jednání nahrává množírnám. I proto Státní veterinární správa založila rubriku, kde lidem radí, na co si mají dát pozor. Nezajímá chovatele zázemí, do kterého zvíře půjde? Vymlouvá se a vymýšlí různé důvody, proč byste se nemohli jet podívat na psa nebo kočku přímo do chovu? Žádá dokonce, že zvíře předá osobně mimo chov nebo ho doveze až k vám? To všechno jsou nanejvýš podezřelé indicie, že nebude něco v pořádku.

Pokud tedy chcete udělat dobrý skutek, navštivte psí útulek nebo záchrannou stanici. Jestli ale uvažuje o koupi psa, ověřte si informace třeba na stránkách Českomoravské kynologické unie nebo u organizací sdružující chovatele toho daného plemene.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolení Útulku pro zvířata v nouzi Plzeň

Štítky útulek pro zvířata v nouzi, psí útulek, slepé štěně, množírna, plzeňský útulek, SVS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Někdo se zbavil slepého štěňátka a vyhodil ho na ulici, Bocelli teď čeká na nového páníčka v útulku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.