Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Závodníci chtějí pomoci rodině navigátorky, která zemřela na Rallye Šumava. Vybírají peníze na pohřeb

, aktualizováno 23. dubna 2024, 13:51

Tragická nehoda na Rallye Šumava zasáhla fanoušky motosportu, jezdce i kamarády manželů Krejčíkových. Rodinná posádka havarovala, navigátorka Alena zraněním podlehla krátce po převozu do nemocnice. Pořadatelé šampionát předčasně ukončili. Závodníci a blízcí založili sbírku, kde vybírají peníze na podporu rodiny i na pohřeb.

Sobota 20. dubna se stala černým dnem pro českou rallye. Těmito slovy mluví fanoušci tohoto sportu o tragické smrti navigátorky Aleny Krejčíkové. „Rallye pro ni byl celý život a svého manžela v tomto sportu podporovala. Jezdili spolu po mnoha soutěžích s nejedním úspěchem. Bohužel, nyní její manžel přišel o vše. O nejbližší osobu i sportovního parťáka. Navíc na poslední soutěž hodně šetřili, a tak na tom není dobře ani materiálně,“ sdělil David Poslík, který na platformě znesnaze21.cz založil sbírku na podporu rodiny.

Patronát nad sbírkou převzal závodník Vojtěch Štajf, který v rámci šumavského závodu jel Historic Vltava Rallye. „Havárie rodinné posádky Krejčíkových má pro mě jeden osobní rozměr. S inkriminovanou Imprezou STI jsem totiž startoval úplně naposledy v barvách Subaru ČR na Pražském rallysprintu 2015. Rallye - tento milovaný sport děláme všichni z velkého nadšení a sedáme do auta dobrovolně, ale s tím, že nám se přece nic zlého nestane. Někdy jsou ale cesty Páně spletité,“ uvedl Štajf.

S manželem začala Alena společně závodit před 11 lety. Za celou tu doby měli jen dvě nehody. Bohužel ta poslední se jí stala osudnou a podlehla těžkému poranění hlavy. „Alena rozdávala lásku a tuny pozitivní energie kudy prošla. Věřila v dobro, co je v lidech. Nikdy za život o nikom neřekla nic špatného a nikdy nikoho nesoudila. Byla bojovnice, která nikdy nic nevzdala a všemu se stavěla čelem a hrdě,“ sdělil Aleny manžel. Během krátké doby lidé poslali na účet sbírky přes půl milionu korun.

„Jelikož se ve sbírce  vybralo více než jsme očekávali, rodina nyní uvažuje, nad tím, jak s penězi naloží. Část peněz půjde určitě na rozloučení s Alenkou, nějaké peníze potom na nový start pro Jardu a syna Tomáše. Alenka by si určitě přála, aby část peněz pomohla také týmu z Rakouska, který měl při Ralley Šumava nehodu v pátek minulého týdne a jeden ze závodníků byl letecky převezen do nemocnice," doplnil autor sbírky a připojil velké poděkování všem dárcům.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto David Poslík

Štítky sbírka, nehoda, tragická nehoda, pomoc pozůstalým, Rallye Šumava, Alena Krejčíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Všechny takové závody by měly být zakázány. Jen se při nich devastuje příroda, zvyšuje prašnost a ruší zvěř v přírodě. O ohrožení lidí na cestách a v obcích a omezování jejich svobodného pohybu ani nemluvě.

Pondělí, 29. dubna 2024, 09:20Odpovědět

Závodníci chtějí pomoci rodině navigátorky, která zemřela na Rallye Šumava. Vybírají peníze na pohřeb  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.