Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Zahraniční závodník dostal při šumavské historické rallye smyk, jeho zranění jsou vážná

Vážnými zraněními a bezvědomím skončil rychlostní závod historické šumavské rallye pro jednoho z řidičů. Na mokré trati dostal přetáčivý smyk a narazil do stromu. Do nemocnice ho transportovala letecká záchranná služba.

„K nehodě došlo v pátek krátce před půl devátou hodinou večer v rámci rychlostního závodu na Rallye Šumava. Dvaapadesátiletý řidič cizí státní příslušnosti dostal s vozidlem Porsche 911 na mokré trati přetáčivý smyk a narazil u Třebišovsķého rybníka jeho pravou zadní částí do stromu,“ informoval policejní mluvčí Ondřej Hodan s tím, že dechová zkouška na místě u řidiče nebyla možná, a proto byl nařízený odběr krve v nemocnici. Nehodou se dále budou zabývat kriminalisté z územního odboru Klatovy.

„Muž utrpěl vážná zranění, v bezvědomí se zajištěnými dýchacími cestami ho letecké záchranná služba transportovala na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín. Jeho spolujezdkyně utrpěla středně těžké zranění a při vědomí byla převezena do FN na Lochotín,“ uvedla mluvčí ZZS PK Mária Svobodová.

Organizátoři závodu na sociálních sítích upřesnili, že se jednalo o rychlostní zkoušku číslo čtyři.  „Došlo k nehodě startovního čísla 8, s posádkou Michael a Elisabeth Putz na voze Porsche 911 SC. Po nehodě byl zraněný člen posádky přepraven vrtulníkem do nemocnice. V návaznosti na tyto události se pořadatelé rozhodli pro zrušení zbývajících rychlostních zkoušek páteční etapy Historic Rallye Vltava z bezpečnostních důvodů,"  oznámiliSobotní pokračování a program soutěže již nebude nijak narušený ani pro posádky Mistrovství Evropy a Mistrovství České republiky historických vozů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Rychlý

Štítky Rallye, Šumava, závod, smyk, nehoda, závodník, záchranka, ZZS PK, LZS, PČR, nemocnice, FN, Plzeň, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zahraniční závodník dostal při šumavské historické rallye smyk, jeho zranění jsou vážná  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.