Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Kácení dřevin a demolice starých garáží. V areálu Rokycanské nemocnice se pohybují dělníci

Stavební ruch panuje v těchto dnech v areálu Rokycanské nemocnice. Postupně tam začíná hned několik souvisejících projektů. Jde například o stavbu nového vjezdu pro sanitky i modernizaci kotelny. Zmizet muselo také několik dřevin.

Dodavatelé se budou vždy snažit minimalizovat hluk a prašnost, nicméně pokud by v souvislosti s pracemi došlo k nějakému přechodnému diskomfortu, předem se za to pacientům i návštěvníkům omlouváme,“ uvedl mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.

Větší část prací souvisí s plánovanou výstavbou výjezdové základny zdravotnické záchranné služby a s vybudováním nového urgentního příjmu nemocnice. „Výjezdové místo má vzniknout v zadní části nemocničního areálu. Urgentní příjem pak ve vnitrobloku mezi lůžkovým a ambulantním traktem nemocnice,“ upřesnil mluvčí. Rychlý příjezd a výjezd sanitek má zajistit připravovaný koridor, kdy vznikne druhý vjezd do areálu a nová cesta kolem budovy.

Silnice k nemocnici je plná děr a nerovností, město ji nechá opravit. Už před 10 lety bylo pozdě, komentují lidé

Jako katastrofální označují lidé v Rokycanech stav silnice vedoucí k nemocnici. Komunikace je plná záplat a velkého množství nerovností. Radnice přislíbila, že vozovku nechá opravit. Předpokládané náklady se pohybují okolo tří a půl milionu...

„Druhý vjezd do areálu bude rovněž z Voldušské ulice, ale z druhé strany lékárny respektive ze spodní části podélného parkoviště ve Voldušské ulici. Proto se v této části areálu v uplynulých dnech kácelo několik stromů,“ sdělil Kokoška a ujistil, že vykácené stromy nahradí nové dřeviny v jiných částek pozemku.

Dále se bourají garáže, které jsou ve špatném technickém stavu a také stojí v místech, kudy povede nový příjezd pro sanitky. Nová cesta se začne stavět v druhé polovině roku.

Kromě toho začala modernizace nemocniční kotelny, která zásobuje nemocnici teplem i ohřevem vody. „Jedná se o výměnu technologie ve stávajících prostorách kotelny. Konkrétně dojde k výměně stávajících kotlů za nové, ale i k modernizaci technologie distribuce tepla do nemocnice. S tím pak souvisí poměrně významné stavební úpravy prostor kotelny,“ doplnil Kokočka.

Dosavadní kotle byly podle Kokošky extrémně naddimenzované a zároveň už byly staré a přestaly být spolehlivé. Modernizací kotelny by mělo dojít i k výrazným energetickým úsporám.

Ohodnoť článek

Foto Jiří Kokoška, Rokycanská nemocnice

Štítky Rokycanská nemocnice, modernizace kotelny, vjezd pro sanitky, nová základna, stavební práce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kácení dřevin a demolice starých garáží. V areálu Rokycanské nemocnice se pohybují dělníci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.