Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Silnice k nemocnici je plná děr a nerovností, město ji nechá opravit. Už před 10 lety bylo pozdě, komentují lidé

Jako katastrofální označují lidé v Rokycanech stav silnice vedoucí k nemocnici. Komunikace je plná záplat a velkého množství nerovností. Radnice přislíbila, že vozovku nechá opravit. Předpokládané náklady se pohybují okolo tří a půl milionu korun. Začít by se mohlo už v dubnu.

„Katastrofální stav silnice je víc jak 30 let,“ komentuje stav Voldušské ulice Václav T. „Jezdím tam jednou za dva dny k tatínkovi do nemocnice a je to tam samá díra,“ popisuje své zkušenosti Marie S. Stížnosti a dotazy, kdy se vozovka dočká opravy se jen množily. Radnice proto začala konat a vypsala výběrové řízení na dodavatele stavby. Čas na posílání nabídek mají do 23. února.

„V březnu bude vše projednáno na zastupitelstvu a po schválení bude v dubnu a květnu oprava realizována. Věřím, že se nic neočekávaného nevyskytne, a do léta bude mít cesta k nemocnici nový kvalitní povrch,“ uvedl starosta Rokycan Tomáš Rada (Rokycanští patrioti).

Oprava se bude týkat zhruba 500 metrů dlouhého úseku Voldušské ulice od křižovatky s Oseckou k odbočce do ulice Nad Nemocnicí. Radnice odhaduje náklady na 3,5 milionu korun bez DPH. „Oprava silnice bude provedena frézováním povrchu a položením nového. Zahájení díla se předpokládá v dubnu 2024, oprava by měla být provedena do 70 dní od předání staveniště,“ doplnila mluvčí radnice Adriana Jarošová.

Místní plány města kvitují. Přesto podotýkají, že se s opravou mělo začít už dávno. „Před deseti lety bylo pozdě,“ neodpustil si například Jan K. „Super, zdá se mi neuvěřitelné, že je vůbec možné, že je cesta vedoucí do nemocnice v takovém stavu,“ dodala další diskutující.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Adriana Jarošová, Tomáš Rada

Štítky oprava silnice, silnice plná děr, špatný stav silnic, oprava komunikace, nemocnice Rokycany, dopravní stavby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice k nemocnici je plná děr a nerovností, město ji nechá opravit. Už před 10 lety bylo pozdě, komentují lidé  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.