Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Motorkář zahynul po nárazu do stromu. Další se na lesní cestě velmi těžce zranil, když narazil do závory

, aktualizováno 1. května 2024, 17:30

Nehody motorkářů zaměstnávají první květnový den záchranáře i policisty na silnicích Plzeňského kraje. Od 11:30 záchranáři zasahovali už u třetí nehody motorkáře. Jeden jezdec na lesní cestě narazil do závory a těžce se zranil. Další zahynul po nárazu do stromu poblíž Prášil na Šumavě.

V 11:30 havaroval v Plzni mezi Božkovem a Červeným Hrádkem motorkář, který se střetl s osobním automobilem. Zranění třiapadesátiletého motorkáře bylo v tomto případě ještě spíše lehčího charakteru. Byl transportován na akutní příjem do plzeňské fakultní nemocnice na Lochotíně. „Směrem na Božkov jelo za sebou několik vozidel, kterou předjížděl muž s motocyklem Honda. Vozidlo jedoucí jako první odbočovalo vlevo na místo ležící mimo komunikaci. Při tom došlo ke střetu s předjíždějícím motocyklem a motorkář skončil v přilehlém poli. Dechové zkoušky u řidičů negativní a motorkář byl převezen k lékařskému ošetření,“ uvedla k první nehodě mluvčí policie Eva Červenková.

„V 11:48 vyjížděli záchranáři k další nehodě motorkáře na severní Plzeňsko na silnici v úseku Kralovice – Hradecko. Jedenačtyřicetiletý muž ročník utrpěl vážné zranění. Na umělé plicní ventilaci ho transportovala letecká záchranná služba na Emergency do fakultní nemocnice. Tragická nehoda motorkáře se stala ve 12:48 na silnici mezi šumavskými obcemi Srní a Prášily,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Muž na tříkolce tam narazil do stromu. I přes veškerou snahu zasahujících záchranářů těžce zraněný muž na místě zemřel. Na místě jako první člen Horské služby a výjezdové skupiny oblasti Sušice. 

„Osmapadesátileý muž jel s tříkolkou ve směru od Srní na Prášily, kdy při průjezdu pravotočivou zatáčkou z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru a následně havaroval v levém silničním příkopu, kde narazil do stromu. Řidič při dopravní nehodě utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. K tragické dopravní nehodě vyjeli klatovští kriminalisté a také koroner. U zemřelého byla nařízena soudní pitva," řekla mluvčí police. 

U dalšího případu jel muž s motocyklem Honda po lesní účelové komunikaci mezi obcemi Vysoká Libyně a Hradecko. Zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a narazil do závory. Motorkář byl letecky transportován k lékařskému ošetření. Vzhledem ke svému zranění nebyl schopen dechové zkoušky a byl u něj nařízen odběr krve. 

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje, Richard Beneš

Štítky nehody motorkářů, těžká nehoda, motorkář havaroval, těžké zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář zahynul po nárazu do stromu. Další se na lesní cestě velmi těžce zranil, když narazil do závory  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.