Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Žalobce navrhuje pro mladého Ukrajince 18 let vězení, zneužil a pokusil se zabít školačku

Státní zástupce žádá 18 let vězení pro devatenáctiletého Viktora V., jenž se u soudu v Plzni zpovídá z pohlavního zneužití, znásilnění a pokusu o vraždu patnáctileté dívky. Podle znalců je mladík agresivní se sklonem k sadismu. Pro společnost je podle nich velmi nebezpečný a chybí mu pocit viny. Ukrajinec žije v Česku pět let. Obžaloba ho viní z toho, že loni v srpnu surově napadl patnáctiletou slečnu. Svázal ji, zneužil, polil savem, pořezal a zabalil do pytle, který shodil ze srázu. Napadená si zachránila život tím, že předstírala smrt.

U soudu mladý muž pouze přiznal, že měl sex s dívkou v době, kdy jí ještě nebylo 15 let. „Až po měsíci vztahu, jsem zjistil kolik jí je let. Věděl jsem, že jí bylo čtrnáct a že jsem udělal chybu. Pak jsme se rozešli. Měla problémy s mými kamarády a začala užívat omamné látky. Řekli jsme si, že zůstaneme kamarádi,“ vypověděl obžalovaný Viktor V. Také připustil, že dívku napadl nožem. Další skutky odmítl.

Napadená dívka se po činu vyškrábala ze svahu a zabalená v igelitu si došla pro pomoc. Z události má dodnes trauma. Trpí panickými atakami, nočními můrami a bere antidepresiva. Za psychické a fyzické útrapy požaduje poškozená zhruba půl milionu korun.

V závěrečné řeči uvedl, že ho všechno mrzí. „Vážně jsem šťastný, že to přežila, a doufám, že bude mít krásný, dlouhý a šťastný život a že na mě brzo zapomene," prohlásil.

Podle vyšetřovatelů vylákal devatenáctiletý hoch tehdy už patnáctiletou dívku ven. Po krátké procházce se na ni vrhl. Slepil jí za zády ruce lepící páskou a poté i ústa. Povalil školačku na zem, stáhl jí kalhoty a zneužil. Její mobil a klíče od domu si schoval k sobě do batohu. „Poté jí odvedl dál k lesíku, sejmul lepenku a řekl, že pokud nebude dělat scény, tak se jí nic nestane. Stáhl si kalhoty se slovy, že když mu provede felaci, tak se jí opravdu nic nestane,“ uvedl žalobce.

„Můžeš umřít hned, nebo pomalu a bolestivě."

Dívka ze strachu o život vše udělala. Pak jí Viktor opět zalepil ústa a přejel jí čepelí nože po krku. Vzniklá rána byla zhruba pět centimetrů dlouhá a čtyři milimetry hluboká. „Po nějaké době prohlásil, že než vykrvácí, bude to trvat dva dny a má na výběr mezi rychlou a nebolestivou smrtí, anebo dlouhou a bolestivou. Ačkoli dávala najevo, že nechce ani jedno ani druhé, bodl ji nožem do krku,“ předčítal žalobce.

Dívka se poté zhroutila na zem a předstírala smrt. Viktor se pak snažil zabalit tělo do černého pytle na odpadky, který měl spolu s lepící páskou v batohu. „Snažil se ji zabalit a navléct další pytel přes hlavu. Mimo to jí polil část těla i genitálie roztokem prostředku Savo, aby ji nakonec zabalil do pytle, přelepil páskou a shodil ze srázu do lesního porostu. Tělo zakryl kůrou a větvemi,“ pokračovala obžaloba. Mladík ovšem vypovídal zcela odlišně. Podle jeho slov ho dívka vylákala ven, sváděla ho a napadla. Psali jsme ZDE.

Podle obžaloby měl Viktor vše předem připravené. „Od počátku trestního řízení udivovalo orgány činné v trestním řízení, že na schůzku s osobou, se kterou se scházel, si nese v batohu igelitové pytle, savo, nože a lepenku," poznamenal státní zástupce a upozornil i na to, že obžalovaný několikrát měnil výpověď. Mladíkův obhájce navrhl 11 let vězení. Rozsudek padne příští týden.

Policie o národnosti mladíka nikdy neinformovala, pouze sdělila, že se jedná o cizince, který v Česku dlouhodobě žije. Mezi lidmi tento případ vzbudil velkou vlnu emocí. Krátce nato, šel v Plzni dokonce pochod zhruba stovky demonstrantů, kteří kvůli tomu přijeli do západočeské metropole. U Plzeňanů ale jejich akce vyvolala spíše znechucení.

Táhněte domů, skandovali účastníci protiukrajinského pochodu. Protesty zažehlo surové znásilnění patnáctileté Češky ukrajinským mladíkem

Centrem Plzně prošel v sobotu protiukrajinský protestní průvod čítající asi stovku nespokojených občanů. Provoláváním hesel dávali najevo svoji nespokojenost s přítomností Ukrajinců v Česku. Důvodem k protestní akci byl případ z minulého týdne,...

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky surové napadaní, znásilnění, pokus o vraždu, napadení mladé dívky, pobodání, doživotí, výjimečný trest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žalobce navrhuje pro mladého Ukrajince 18 let vězení, zneužil a pokusil se zabít školačku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.