Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vyhrožovala mi a byla agresivní, řekl u soudu mladý Ukrajinec. Za pokus o vraždu školačky mu hrozí doživotí

Za mě to nebylo znásilnění, prohlásil u Krajského soudu v Plzni devatenáctiletý Ukrajinec Viktor V. Podle obžaloby měl vylákat ven patnáctiletou dívku, s níž se už nějakou dobu znal. V lesíku nedaleko střelnice v Plzni – Lobzích ji loni v srpnu svázal, zneužil, pořezal a bodl do krku. Tělo následně polil Savem, zabalil do pytle a shodil ze srázu. Školačka předstírala smrt a díky tomu přežila. U soudu se mladík hájil tím, že ho dívka sváděla, vyhrožovala mu a byla agresivní. Nožem jí prý chtěl jen přimět, aby ho nechala odejít domů. K úklidu těla jen řekl, že zazmatkoval.

Výpovědí obžalovaného začal v pondělí Krajský soud v Plzni rozlétat případ, ke kterému došlo loni v létě. Mladík čelí obvinění ze tří trestných činů, a to pohlavního zneužití, znásilnění a vraždy ve stadiu pokusu. Podle obžaloby měl Viktor V. intimní styk s dívkou, ještě v době, kdy jí bylo čtrnáct let, což dotyčný věděl a k čemuž se hned úvodem doznal. „Znali jsme se asi rok a půl. Až za měsíc našeho vztahu jsem zjistil, kolik jí je let. Věděl jsem, že jí bylo čtrnáct a že jsem udělal chybu. Pak jsme se rozešli. Měla problémy s mými kamarády a začala užívat omamné látky. Řekli jsme si, že zůstaneme kamarádi,“ vypověděl obžalovaný Viktor V.

Další skutky ale odmítá. Podle vyšetřovatelů vylákal devatenáctiletý hoch tehdy už patnáctiletou dívku ven. Po krátké procházce se na ni vrhl. Slepil jí za zády ruce lepící páskou a poté i ústa. Povalil školačku na zem, stáhl jí kalhoty a znásilnil. Její mobil a klíče od domu si schoval k sobě do batohu. „Poté jí odvedl dál k lesíku, sejmul lepenku a řekl, že pokud nebude dělat scény, tak se jí nic nestane. Stáhl si kalhoty se slovy, že když mu provede felaci penisu, tak se jí opravdu nic nestane,“ uvedl žalobce.

„Můžeš umřít hned, nebo pomalu a bolestivě."

Dívka ze strachu o život vše udělala. Pak jí Viktor opět zalepil ústa a přejel jí čepelí nože po krku. Vzniklá rána byla zhruba pět centimetrů dlouhá a čtyři milimetry hluboká. „Po nějaké době prohlásil, že než vykrvácí, bude to trvat dva dny a má na výběr mezi rychlou a nebolestivou smrtí, anebo dlouhou a bolestivou. Ačkoli dávala najevo, že nechce ani jedno ani druhé, bodl ji nožem do krku,“ předčítal žalobce.

Dívky se poté zhroutila na zem a předstírala smrt. Viktor se pak snažil zabalit tělo do černého pytle na odpadky, který měl spolu s lepící páskou v batohu. „Snažil se ji zabalit a navléct další pytel přes hlavu. Mimo to jí polil část těla i genitálie roztokem prostředku Savo, aby ji nakonec zabalil do pytle, přelepil páskou a shodil ze srázu do lesního porostu. Tělo zakryl kůrou a větvemi,“ pokračovala obžaloba. Následně před soudem začal vypovídat samotný Viktor.

„Nadávala mi a vyhrožovala,“ tvrdí mladík

Podle slov Viktora to byla ale právě patnáctiletá dívka, kdo chtěl, aby se spolu setkali. Předtím byl na nákupech, jelikož se chystal doma uklízet. Proto měl u sebe v batohu čistící prostředek a pytel na odpadky. Maminka dívky nebyla doma a ona ho pozvala k sobě. „Ukazovala mi fotky z dovolené i věci, co si tam nakoupila. Boty, šaty. Pak to začalo být více intimní. Objímali jsme se a skončilo to pohlavním stykem,“ líčil u soudu. Když chtěl už jít domů, přidala se k němu.

Vyrazili pěšky a vzali to dle jeho slov zkratkou. „Zeptala se, jestli si ještě nechci užít. Tak jsem řekl, že klidně jo. Dal jsem na zem bundu. Ona se svlékla a měla na sobě jen tričko a mikinu. Já si stáhl kalhoty. Uslyšeli jsme ale někoho, kdo šel se psem a rychle se oblékli a popoběhli stranou,“ vzpomínal na onen den. „Pak zase říkala, že je škoda, že jsme se rozešli. Ale já s ní žádný vztah nechtěl. Šli jsme dál a pak mi nabídla, že mi udělá příjemně a došlo na orální sex,“ popisuje Viktor s tím, že během toho zmínil jméno své aktuální přítelkyně, což ji rozčílilo.

Viktor V. v Česku dlouhodobě žije. U soudu vypovídal v češtině. 

„Seřvala mě. Křičela, že je hezčí. Vypukla hádka, že jsem magor a ču*ák, když spím s jednou holkou a myslím na jinou. Pak po mně něčím hodila. Bylo to kulaté jako lepící páska, co jsem měl v batohu,“ líčil mladík. Dívka podle jeho výpovědi byla agresivní a začala do něj strkat a vyhrožovala mu, že ho udá na policii, protože s ní spal, když jí ještě nebylo patnáct let.

„Pak vzala z tašky lahev se Savem s chrstla to na mě. Tu lahev jsem jí sebral, polil jí břicho a dostal od ní facku. Pak jsem vytáhl nůž. Myslel jsem, že ustoupí. Držel jsem nůž, který nosím připnutý na klahotech, před sebou a ona se začala přibližovat. Švihnul jsem s ním a trefil jí někam u krku,“ vyjmenovával Viktor s tím, že dívka krátce zakřičela a začala mu nadávat.

„Začal jsem panikařit a trefil jí nožem do krku. Zhroutila se na zem. Spadla na bok. Podlomily se mi nohy. Vypadala mrtvá. Myslel jsem, že jsem ji zabil. Asi hodinu jsem tam dřepěl a přemýšlel, co mam dělat. Ležela a nehýbala se. Sáhl jsem ji na ruku a byla studená,“ říkal Viktor. Dívčiny životní funkce nijak víc nekontroloval.

Pak prý zazmatkoval a ukryl tělo. Proč dívce spoutal ruce za zády nedokázal vysvětlit. „Dělal jsem to ve stresu,“ dodal. U soudu tvrdil, že přemýšlel i nad  tím, že se udá na policii. To ovšem už nestačil. U sebe měl pořád dívčin mobil, který promazal a vyndal z něj SIM kartu. Soud bude pokračovat dalšími výslechy a dokazováním. Mladému muži hrozí až doživotní vězení, státní zástupce navrhuje 18 let vězení.

Policie o národnosti mladíka nikdy neinformovala, pouze sdělila, že se jedná o cizince, který v Česku dlouhodobě žije. Mezi lidmi tento případ vzbudil velkou vlnu emocí. Krátce nato, šel v Plzni dokonce pochod zhruba stovky demonstrantů, kteří kvůli tomu přijeli do západočeské metropole. U Plzeňanů ale jejich akce vyvolala spíše znechucení.

Táhněte domů, skandovali účastníci protiukrajinského pochodu. Protesty zažehlo surové znásilnění patnáctileté Češky ukrajinským mladíkem

Centrem Plzně prošel v sobotu protiukrajinský protestní průvod čítající asi stovku nespokojených občanů. Provoláváním hesel dávali najevo svoji nespokojenost s přítomností Ukrajinců v Česku. Důvodem k protestní akci byl případ z minulého týdne,...

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky surové napadaní, znásilnění, pokus o vraždu, napadení mladé dívky, pobodání, doživotí, výjimečný trest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Svoboda

Tedy to je obhajoba! Vyhrožovala mi a byla agresivní! Takhle se hájí vygumované, sadistické hovado! Doživotí pro takového vylízance je málo, ať je jakékoliv národnosti! To, že je to navíc ještě ukáčko, umocňuje naše sympatie k těmto chudákům trpícím vyhlazovací válkou, kterou proti nim vede zákeřný Putin, kterého nesmyslně naštvalo, že mírumilovní náckové od roku 2014 systematicky vyvražďovali rusky mluvící obyvatelstvo. Teď se statečně ukrývají na našem území a nedivím se, že je v jejich stresu štve, když jim naše nezletilá děvčata nechtějí být po vůli, potřebují-li se odreagovat z toho, jak jejich vlast trpí.

Úterý, 19. března 2024, 13:13Odpovědět

Vit Chalupa

žádné vězení! pošlete ho na ukrajinskou frontu do zákopu 1.linie. Tam si může svou agresivitu a zákeřnost užít doplna!

Úterý, 19. března 2024, 07:09Odpovědět

Martin Krocil

to je taková špína, že ani trest smrti není dostatečný.

Úterý, 19. března 2024, 06:51Odpovědět

Lubomir Chladek

Jsem pro obnovení trestu smrti.!!!! Popravit ho ihned po vynesení rozsudku na veřejnosti pro výstrahu všem.!!!!

Pondělí, 18. března 2024, 19:23Odpovědět

Vyhrožovala mi a byla agresivní, řekl u soudu mladý Ukrajinec. Za pokus o vraždu školačky mu hrozí doživotí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.