Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Osm lidí zemřelo při prosincových nehodách v Plzeňském kraji, jedná se o nejtragičtější měsíc roku

Osm lidských životů si vyžádaly prosincové dopravní nehody, ke kterým došlo na silnicích v Plzeňském kraji. Dva lidé zemřeli při čelním střetu dvou osobních aut u Holýšova. Životem zaplatili také dva dvacetiletí mladíci, kteří narazili s autem u Horažďovic do stromu. Krátce před koncem roku zemřel starší řidič při nehodě u Rabí na Klatovsku. Z pohledu policejních statistik je uplynulý měsíc tím vůbec nejtragičtějším v roce 2023.

Podle předběžných policejních statistik zahynulo při dopravních nehodách v Plzeňském kraji v loňském roce 27 lidí. Jen za prosinec evidují policisté osm obětí nehod, což je o sedm více než v prosinci roku 2022.

Hned zkraje měsíce jsme informovali o smrti sedmačtyřicetiletého motoristy, který ve Svaté Kateřině na Tachovsku narazil do sloupu veřejného osvětlení. Ještě před příjezdem záchranářů ho z auta vytáhl jiný projíždějící řidič a okamžitě začal s jeho resuscitací, kterou si posléze převzali záchranáři. Veškeré snahy ale byly marné a lékař konstatoval úmrtí.

Obětmi dopravních nehod jsou mnohdy i chodci. Jednoho smetlo na Rokycanské třídě v Plzni osobní auto. I přes okamžitou laickou první pomoc následkům zranění podlehl. Z dostupných informací vyplývá, že muž přebíhal přes silnici mimo přechod pro chodce nedaleko zastávky Hřbitovní. Byl oblečený do tmavého oděvu a přes tmu a déšť ho řidička přehlédla.

Řidiče zabil vlastní kamion, přimáčkl ho ke druhému zaparkovanému vozu

K nešťastné nehodě došlo na dálničním parkovišti v Rozvadově ve směru na Prahu. Vůz šestapadesátiletého cizince se tam měl samovolně rozjet a přimáčknout ho na další nákladní auto. Následkům rozsáhlých zranění na místě podlehl.

  

K velmi nešťastné události došlo 13. prosince na dálničním parkovišti v Rozvadově ve směru na Prahu. Vůz šestapadesátiletého cizince se tam měl samovolně rozjet a přimáčknout ho na další nákladní auto. Na místě zemřel.

V polovině prosince se u Holýšova na Plzeňsku čelně střetla dvě vozidla. Třiasedmdesátiletý řidič zemřel ještě ve vraku auta. Druhého pětadvacetiletého muže vyprostili hasiči a záchranáři poté začali s jeho okamžitou resuscitací. I přes veškerou snahu i on těžkým zraněním podlehl. Třetí jednadvacetiletou dívku transportoval do nemocnice vrtulník.

Tragická dopravní nehoda zastavila v pátek odpoledne provoz na silnici druhé třídy poblíž Rabí na Klatovsku. Čelně se tam střetla dvě osobní vozidla, jeden z řidičů na místě zahynul. Z druhého auta vyprostili hasiči čtyři zraněné osoby. Jedno z...

 

Krátce před Vánoci narazilo u Týnce nedaleko Horažďovic na Klatovsku osobní auto do stromu. Dvacetiletý spolujezdec na místě zahynul. Stejně starý řidič zemřel později v nemocnici. K poslední nehodě, o které policie informovala, došlo 29. prosince u Rabí na Klatovsku. Jeden z řidičů při průjezdu zatáčkou přejel do protisměru a čelně se střetl s druhým osobákem. Na místě zahynul starší řidič, čtyřčlennou rodinu z druhého vozu převezli záchranáři do nemocnice.

Prosinec je se svými osmi obětmi nejtragičtějším měsícem roku 2023. Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost.

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky tragická nehoda, dopravní nehoda, smrtelná nehoda, statistika, nehodovost, prosinec 2023, policejní statistika

Osm lidí zemřelo při prosincových nehodách v Plzeňském kraji, jedná se o nejtragičtější měsíc roku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.