Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Dva lidé zemřeli při střetu osobních aut, třetí těžce zraněná dívka bojuje o život v nemocnici

, aktualizováno 16. prosince 2023, 22:34

K velmi vážné nehodě došlo v sobotu u Holýšova na Plzeňsku, kde se střetla dvě auta. Jeden muž zemřel na místě ještě ve vraku vozidla. Druhého muže vyprostili hasiči a záchranáři poté začali s jeho okamžitou resuscitací. I přes veškerou snahu i on těžkým zraněním podlehl. Třetí účastnici nehody transportoval do nemocnice vrtulník.

„Na místě ošetřujeme tři vážně zraněné osoby," uvedla mluvčí krajských zdravotnických záchranářů Mária Svobodová. Bohužel krátce na to přišla smutná zpráva. Třiasedmdesátiletý řidič jednoho z vozů zemřel na místě ještě ve zdemolovaném vraku. U druhého pětadvacetiletého muže zahájili záchranáři neodkladnou resuscitaci. Přes veškerou snahu zasahujících a vyčerpání všech možností nakonec lékař konstatoval úmrtí i u mladého muže. Třetím účastníkem nehody byla jednadvacetiletá dívka, kterou ve vážném stavu a v bezvědomí transportoval vrtulník do nemocnice na Lochotíně.

U zemřelých řidičů nařídili vyšetřovatelé soudní pitvu. „Třiasedmdesátiletý řidič vozidla Honda, který jel ve směru na Stod z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde došlo k čelnímu střetu s vozidlem BMW, které řídil pětadvacetiletý řidič. Spolu s řidičem ve vozidle BMW cestovala ještě jednadvacetiletá žena," popsala okolnosti nehody policejní mluvčí Eva Červenková.

K nehodě došlo na silnici I/26 mezi Stodem a Holýšovem. Komunikace je nyní již zcela průjezdná. Policisté v průběhu vyšetřování odkláněli dopravu od Plzně ve Stodu a od Domažlic za Holýšovem. Nákladní vozy musely stát ve frontě na hlavní silnici, neboť po náhradní trase by neprojely. 

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky dopravní nehoda, tragická nehoda, smrtelná nehoda, resuscitace, Holýšov

Dva lidé zemřeli při střetu osobních aut, třetí těžce zraněná dívka bojuje o život v nemocnici  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.