Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Chodec nepřežil střet s osobním autem na rušné Rokycanské třídě, nejspíš přebíhal silnici mimo přechod

, aktualizováno 13. prosince 2023, 9:55

Tragicky skončila nehoda, při níž osobní auto smetlo chodce na Rokycanské třídě v Plzni. I přes okamžitou laickou resuscitaci následkům zranění podlehl. Z dostupných informací vyplývá, že muž přebíhal přes silnici mimo přechod pro chodce nedaleko zastávky Hřbitovní. Byl oblečený do tmavého oděvu a přes tmu a déšť ho řidička přehlédla. Totožnost zemřelého zatím policie nezná.

K dopravní nehodě došlo na frekventované Rokycanské třídě v úterý v podvečer. „Do příjezdu našich posádek na místě probíhala laická resuscitace, kterou si následně převzali naši záchranáři. Zranění byla tak závažná, že náš lékař musel konstatovat exitus a na místo byl povolán koroner,“ uvedla Andrea Divišová z krajské záchranky.

„Podle dosud zjištěných skutečností přecházel chodec, dosud nezjištěné totožnosti, vozovku mimo přechod pro chodce a došlo ke střetu s vozidlem značky Škoda. Alkohol a test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl u řidičky s negativním výsledkem. U chodce byla nařízena soudní pitva. Policisté se události nadále zabývají," doplnila policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Podle serveru Krimi-Plzeň asi padesátiletá řidička přehlédla muže, který přebíhal ulici nedaleko autobusové zastávky Hřbitovní. V době nehody pršelo a muž byl oblečen do tmavého oděvu.

Foto Richard Beneš

Štítky tragická nehoda, dopravní nehoda, střet chodce s autem, smrt chodce, Rokycanská třída

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodec nepřežil střet s osobním autem na rušné Rokycanské třídě, nejspíš přebíhal silnici mimo přechod  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.