Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Motorista nepřežil náraz vozidla do sloupu. Resuscitovat se ho snažil ještě před příjezdem záchranky jiný řidič

Na následky těžkých zranění způsobených při dopravní nehodě zahynul sedmačtyřicetiletý muž. Ten havaroval se svým vozem v neděli ráno v obci Svatá Kateřina na Tachovsku. Muže se snažil oživit ještě před příjezdem záchranářů jeden projíždějící motorista.

Automobil v obci Svatá Kateřina narazil do sloupu. „Muže jako první nalezl a vytáhl z havarovaného automobilu kolem projíždějící řidič. Okamžitě zahájil laická kardio-pulmonálni resuscitaci. Po příjezdu na místo si péči o muže převzali záchranáři. Přes veškerou snahu zasahujících se již u muže nepovedlo obnovit životní funkce. Lékař konstatoval jeho úmrtí,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„Řidič s osobním vozidlem Citroen narazil do sloupu veřejného osvětlení, došlo k úmrtí muže. Případ si převzali tachovští kriminalisté, zahájili úkony trestního řízení a nařídili soudní pitvu zemřelého," dodala mluvčí policie Dagmar Brožová. Jde o první smrtelnou nehodu v prosinci letošního roku na území Plzeňského kraje. Minulý měsíc zemřeli při dopravních nehodách na silnicích v regionu dva lidé. Bylo to o jednoho méně než ve stejném období loňského roku. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 21 lidských životů, loni zemřelo při nehodách za jedenáct měsíců 32 lidí. 

První listopadová smrtelná nehoda se stala 7. listopadu na dálnici D5 na 63. kilometru u Rokycan ve směru na Prahu. Čtyřiačtyřicetiletá řidička osobního vozu krátce po poledni zastavila před sjezdem na Rokycany a zezadu do ní narazil třiapadesátiletý řidič osobního auta. Žena těžkým zraněním na místě podlehla, ve druhém autě utrpěla další žena středně těžké zranění, řidič druhého vozu nebyl zraněn. Smrtí osmdesátiletého chodce skončila 13. listopadu večerní nehoda v Ohučově na Domažlicku. Řidič osobního auta zřejmě přehlédl muže, který přecházel hlavní silnici a srazil ho.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky náraz do sloupu, nepřežil náraz, smrtelná nehoda, laická resuscitace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorista nepřežil náraz vozidla do sloupu. Resuscitovat se ho snažil ještě před příjezdem záchranky jiný řidič  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.