Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Samoobslužná pivní studánka skončila po udání aktivní občanky bez pěnivého moku

Jen pár set metrů pod nejvyšší horou Českého lesa se nachází studánka s korytem, do kterého krásně pasují dvě basy piv nebo rovnou celý soudek. Domažlické městské lesy se toho rozhodly využít a zároveň chtěly podpořit místní pivovar. Na místě tak vznikla pivní studánka. Turisté si při výšlapu na Čerchov mohli dát chlazenou jedenáctku a zaplatit mohli do připravené kasičky. Nápad většina lidí chválila, jen se obávali, že ne každý bude poctivý. Problém byl nakonec někde jinde. A kvůli udání muselo alkoholické pivo pryč.

Novinku pro osvěžení v horkých letních dech připravily Domažlické městské lesy u lesní chaty Benda hütte pod Čerchovem. Ve vodě ze studánky se tam chladily lahve s pivem z místního pivovaru. Na dřevěném stojanu byla kasička, otvírák a kelímek na víčka. „Pivo je samozřejmě určeno jen pro dospělé návštěvníky. Dostanou se k němu po náročnější vycházce. Leží totiž až v těsném sousedství česko-bavorské hranice,“ uváděla ještě před pár dny domažlická radnice na svých webových stránkách. Příspěvek ale po pár dnech zmizel a stejně tak zmizela i piva ze studánky.

Na vině ale nejsou vandalové nebo nepoctivci, kteří by zásoby vypili, aniž by cokoli přispěli do kasičky. Na policii totiž přišlo udání od nespokojené paní, která takto neúřadovala poprvé. Jako problém se nakonec ukázalo hlavně to, že by se k alkoholu mohli dostat nezletilí. Domažlickou omladinu sice výšlapy na Čerchov nezajímají, ale policie musí postupovat podle zákona.

„Vím, že osvěžovna na Šumavě také po jednom nebo dvou týdnech pivo stáhla a nabízí pouze nealkoholické nápoje. Jinde to funguje pod neustálým dohledem. Chtěli jsme hlavně udělat reklamu domažlickému pivu, proto tam byla čerchovská jedenáctka. Chtěli jsme tu mít Čerchov pod Čerchovem. Momentálně jsme pivo dali pryč a po konzultaci s policií ho tam už nenabízíme. Nyní řešíme další postup,“ sdělil Plzeňské Drbně jednatel Domažlických městských lesů Josef Forst.

Limonádu si můžete například vylovit z dřevěné vany u pramene Řezné. Voda ke chlazení lahví je přivedena pomocí dřevěných koryt a posedět zde můžete v novém dřevěném přístřešku. Foto: We love Šumava

Pivovar má totiž v plánu, že se pustí do výroby vlastní limonády, takže by se nakonec mohlo čerchovské nealko do studánky přeci jen dostat. Samoobslužné osvěžovny jsou v Česku velmi populární. Na již zmíněné Šumavě například můžete narazit na dřevěnou vanu, kde jsou lahve s nápoji chlazené vodou z řeky Řezné. Hned vedle je místo k posezení.

„U nás v osvěžovně u pramene Řezné najdou návštěvníci limonádu a teď aktuálně řešíme možnost, že bychom tam umístili i nealkoholické pivo. Hledáme někoho, kdo by nám ho vyrobil, abychom ho mohli mít se svou etiketou,“ doplnil zakladatel projektu We love Šumava Richard Brož.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Domažlice

Štítky pivní studánka, osvěžovna, Domažlické městské lesy, Čerchov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Svoboda

Janu Hubíkovi: plést i sem Babiše, je známkou velice sníženého intelektu. Je to stejně pitomé, jako kdybych napsal, že dotyčná chronická stěžovatelka na cokoliv, je z řad voličů agenta Pávka.

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 12:39Odpovědět

Luboš Jelínek

U samoobslužných pokladen je u alkoholu nutnost potvrzení věku obsluhou,ale je mnoho jiných jednodušších způsobů????

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 12:21Odpovědět

Milan Počta

Jedna hovězí ženského rodu zničí požitek tisícům lidí. Jen tak dál

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 12:20Odpovědět

Jan Hubík

Uvědomnělá soudružka, nejspíš nějaká vulva z řad věrných voličů Babiše

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 12:02Odpovědět

Novák Vladislav

Vy víte úplně všechno. Kdo koho volí, kdo byl soudruh a pod. Já vás hodnotit nebudu, protože se nechci snižovat na vaši úroveň. Jo a Babiše jsem nikdy nevolil. Vy to však mně stejně napíšete, protože jiný argument nemáte.

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 12:29Odpovědět

Novák Vladislav

Dnešní nezletilci o alkohol vcelku nestojí a pokud ano, seženou si ho přes někoho staršího. Mladí si spíše dají jointa! K obsahu nadpisu; ta aktivní udavačka je stejná jako kdysi byla PS VB. Staří a nudící dědci chtěli být užiteční a proto buzerovali občany.

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 11:35Odpovědět

Smazaný uživatel

To víte, udávat to nechci, ale hlásit se to musí, je to moje občanská povinnost.Kdo pamatuje režim KSČ, ví, o čem píši (co Čech, to bonzák).

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 10:56Odpovědět

Jiří Svoboda

To je úžasné, kolik se po převratu vyrojilo bojovníků proti bolševikům. Skoro jako za protektorátu. Tehdy byla většina statečně zalezlých, ale po válce se prsili, jak hrdinně bojovali proti náckům. Jo a o bonzáky, co donášeli gestapu, taky nebyla nouze. Pak se zpravidla stali členy Svazu protifašistických bojovníků...

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 13:21Odpovědět

Novák Vladislav

Mluvte sám za sebe. Nikdy jsem nikoho neudal, to jste dělal jen vy a vaše okolí, takže máte pocit, že všichni Češi byli jako vy!

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 11:38Odpovědět

Jan Hubík

Proč neustále lžeš soudruhu?

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 12:01Odpovědět

Novák Vladislav

Pane Hubíku, vy mě znáte? Vy víte jaký jsem a byl člověk za bolševika? Kde prosím vás berete v sobě drzost oslovovat soudruhu a navíc mi soudružsky tykáte?

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 12:22Odpovědět

Alexej Šimeček

Problém se točí kolem 2 slov: mohli by. Já bych tu paní mohl přejet autem, ale to jí nevadí. Mohla by omdlít na břehu řeky a utopit se. To jí taky nevadí. Ať si stěžuje, až si někdo mladistvý tam to pivo koupí. Argument "mohlo by" není důvodný pro stížnosti. Neměli se s ní vůbec bavit. Stěžovat si může, až se něco špatného stane. Ne předtím.

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 10:53Odpovědět

Blanka Davidová

Je hrozné, jak jeden závistivec (paní) může zhatit tak dobrý nápad!!

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 10:47Odpovědět

Karel Logr

Kam čert nemůže, nastrčí babu.....

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 10:35Odpovědět

Ondřej Šesták

Na vině není paní, ale nedomyšlený nápad. Paní zcela správně poukázala na porušení zákona. Chápu, že části národa, tedy alkoholikům, bude připadat paní jako veřejný nepřítel. Ale ač mám pivo také rád, nepotřebuji ho všude. Tu odměnu si klidně dopřeji po návratu a jako "vrcholovou odměnu" si klidně dám tatranku.

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 08:58Odpovědět

Jiří Svoboda

Teda Šestáku, ještě si tu Tatranku dejte s horčicí, ať si za odměnu pošmáknete...

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 13:34Odpovědět

Jan Hubík

Vy, soudruzi, děsně rádi poukazujete, co?

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 12:03Odpovědět

Jiří Svoboda

A co doma Hubíku? Všechno v pořádku?

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 12:46Odpovědět

Ladislav Harvánek

Tatranku n žízeň?

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 11:26Odpovědět

Vilo Cibík

Svinstvá, ako tatranky nežerem ,to si dám radšej to pivo...No a ide o myslenie- udavači vždy budú ospravedlňovať udavačov ( a nebolo ich v našej republike málo a mnohí boli na to hrdí) . Čo tá babizňa vlastne dokázala???? Turista si pivo nedá a adolescent si ho kúpi v obchode, v hospode mu tiež nalejú a pod tým kopcom je ich minimum (ak vôbec nejaký).....

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 09:39Odpovědět

Ondřej Šesták

Nikoho nehájím. Jen je prostě fakt, že všechny podobné nápady skončili vždy skládkou odpadu v okolí. V případě lahví v přírodě jde navíc o časovanou bombu. Není to jen o právu dát si pivo všude.

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 11:14Odpovědět

Václav Zápotočný

Šestáku, procvičte si gramatiku, než budete veřejně něco hlásat. Nemluvě o tom, že musíte být fakt pako...

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 13:05Odpovědět

Michael Daněk

Máte pravdu. Předně si ale myslím, že pokud se někdo nezletilý chce dostat k alkoholu, cestu si vždy najde.

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 09:29Odpovědět

Charlie Faaic

Pani ať se stará o svou pr*el. Co ji je, kurva, do toho? Typický MČČ. Hlavně že mohu někoho udat s hned mi je lépe.

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 09:27Odpovědět

Ondřej Šesták

A přesto bude vždy lepší než vy se svým "úžasným" projevem

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 11:11Odpovědět

Charlie Faaic

Udávat a udávat, to dnešní vláda podporuje. A stejně trvám na tom, že každý by se měl starat hlavně a především o sebe. Baba po udání chytla orgasmus a je vymalováno.

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 13:19Odpovědět

Smazaný uživatel

Aby ji (a jí podobné) čert vzal. Se ale zapotí.Tu šichtu mu nezávidím :D

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 08:31Odpovědět

Pepa Palát

Doufám že ta paní nebude moci na velkou stranu aspoň měsíc a tu sv....i to roztrhání.

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 08:21Odpovědět

Vilo Cibík

Minulosť sa z hláv dostane ťažšie, ako z obchodov... Aspoň verejnosť vidí (bohužiaľ takto) čo je to byť donášačom, udavačom a kto boli ŠTBáci a nebude ich voliť (pochybujem)........ To, čo niekde funguje desaťročia u nás dostane zákaz už pri zrode -smutné (baba sa môže pochváliť vnúčatám...)

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 07:59Odpovědět

Jiří Svoboda

Bohužel tuto vlastnost měli naše národy v genech už odedávna. Udávali gestapu, udávali za Rakouska, udávali po válce, udávají dnes. S tím ŠTB ani STB nemusela nic dělat. Starýho psa novým kouskům nenaučíš...

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 12:53Odpovědět

Milan Lacina

Doufám, že se budeš smažit v pekle Ty udavačská zrůdo!!!!

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 07:31Odpovědět

Luděk Musil

Aktivní paní bych vzkázal, aby své aktivity napřáhla nějakým lepším směrem ... třeba na kamyjón s migrantama

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 07:27Odpovědět

Karel Mařík

Tak nezletilci nepůjdou na pivo, ale pustí si doma porno na netu pro dospělé. Tam se stačí prohlásit za staršího 18 let. Možná by podle těchto uhozených zákonů stačilo podobnou ceduli umistit u té studánky a pivo by bylo možné pít až po (neověřitelném) podpisu na přiloženém formuláři.

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 06:55Odpovědět

Samoobslužná pivní studánka skončila po udání aktivní občanky bez pěnivého moku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.