Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Samoobslužná pivní studánka skončila po udání aktivní občanky bez pěnivého moku

Jen pár set metrů pod nejvyšší horou Českého lesa se nachází studánka s korytem, do kterého krásně pasují dvě basy piv nebo rovnou celý soudek. Domažlické městské lesy se toho rozhodly využít a zároveň chtěly podpořit místní pivovar. Na místě tak vznikla pivní studánka. Turisté si při výšlapu na Čerchov mohli dát chlazenou jedenáctku a zaplatit mohli do připravené kasičky. Nápad většina lidí chválila, jen se obávali, že ne každý bude poctivý. Problém byl nakonec někde jinde. A kvůli udání muselo alkoholické pivo pryč.

Novinku pro osvěžení v horkých letních dech připravily Domažlické městské lesy u lesní chaty Benda hütte pod Čerchovem. Ve vodě ze studánky se tam chladily lahve s pivem z místního pivovaru. Na dřevěném stojanu byla kasička, otvírák a kelímek na víčka. „Pivo je samozřejmě určeno jen pro dospělé návštěvníky. Dostanou se k němu po náročnější vycházce. Leží totiž až v těsném sousedství česko-bavorské hranice,“ uváděla ještě před pár dny domažlická radnice na svých webových stránkách. Příspěvek ale po pár dnech zmizel a stejně tak zmizela i piva ze studánky.

Na vině ale nejsou vandalové nebo nepoctivci, kteří by zásoby vypili, aniž by cokoli přispěli do kasičky. Na policii totiž přišlo udání od nespokojené paní, která takto neúřadovala poprvé. Jako problém se nakonec ukázalo hlavně to, že by se k alkoholu mohli dostat nezletilí. Domažlickou omladinu sice výšlapy na Čerchov nezajímají, ale policie musí postupovat podle zákona.

„Vím, že osvěžovna na Šumavě také po jednom nebo dvou týdnech pivo stáhla a nabízí pouze nealkoholické nápoje. Jinde to funguje pod neustálým dohledem. Chtěli jsme hlavně udělat reklamu domažlickému pivu, proto tam byla čerchovská jedenáctka. Chtěli jsme tu mít Čerchov pod Čerchovem. Momentálně jsme pivo dali pryč a po konzultaci s policií ho tam už nenabízíme. Nyní řešíme další postup,“ sdělil Plzeňské Drbně jednatel Domažlických městských lesů Josef Forst.

Limonádu si můžete například vylovit z dřevěné vany u pramene Řezné. Voda ke chlazení lahví je přivedena pomocí dřevěných koryt a posedět zde můžete v novém dřevěném přístřešku. Foto: We love Šumava

Pivovar má totiž v plánu, že se pustí do výroby vlastní limonády, takže by se nakonec mohlo čerchovské nealko do studánky přeci jen dostat. Samoobslužné osvěžovny jsou v Česku velmi populární. Na již zmíněné Šumavě například můžete narazit na dřevěnou vanu, kde jsou lahve s nápoji chlazené vodou z řeky Řezné. Hned vedle je místo k posezení.

„U nás v osvěžovně u pramene Řezné najdou návštěvníci limonádu a teď aktuálně řešíme možnost, že bychom tam umístili i nealkoholické pivo. Hledáme někoho, kdo by nám ho vyrobil, abychom ho mohli mít se svou etiketou,“ doplnil zakladatel projektu We love Šumava Richard Brož.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Domažlice

Štítky pivní studánka, osvěžovna, Domažlické městské lesy, Čerchov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Rojt

V Německu, Rakousku je to normální, ale proč těm spokojeným lidem v Česku neuškodit? Připomíná mi to dobu strašnou, ruskou, komančskou. Tfuj. Kdybych tu paní potkal, byla by ze mne nešťastná do smrti. Myslím, že to jméno zveřejnit není problém.

Sobota, 19. srpna 2023, 21:27Odpovědět

Jiří Svoboda

Asi je to případ od případu. Kousek od Žebráka je v místě zvaném Čechův mlýn tzv. "Pivní samoobsluha Na mýtince," kde se můžete po výstupu na kopec občerstvit rakovnickým Bakalářem. Zatím se nenašel iniciativní blb, kterému by to vadilo (doufám, že si to nepřečte ta krasavice inteligentní a neučiní tomu přítrž), takže to funguje bez problému již delší čas. A nevypadá to, že by tam snad někdo i kradl (doufám, že to nezakřiknu), takže to s námi není snad tak hrozné...

Sobota, 19. srpna 2023, 17:42Odpovědět

Jan Pilát

S podobným ochlazovacím korýtkem jsem se setkal při raftingu v Rakousku před více lety. Mají tam kliku, že tam nežijí stejně debilní ženy jako zmiňovaná práskačka. Zřejmě na vyšší myšlenkové úrovni je i rakouská policie.

Čtvrtek, 17. srpna 2023, 12:34Odpovědět

Ondra Sácký

Chtěl bych vidět jak se tam pod nejvyšší horu Českého lesa vydá nějaký nezletilý. Aspoň by je to donutilo jít ven, do přírody. PIvo tam dát znovu, tentokrát nealko a připravit na udavače fotopast :)

Pondělí, 7. srpna 2023, 23:01Odpovědět

Jan Volák

Nealko pivo je hnusné.

Úterý, 8. srpna 2023, 08:52Odpovědět

Karel Karel

Nejde o to jakou ma dana paní politickou příslušnost, nebo jestli jsme v CR nebo jinde. Všude na světě se najdou lidé, kteří buď zavidí, nebo jsou příliš horlivě a nemají nic jiného na praci. Podle českého práva mela paní pravdu, ale druhá pravda je, ze bych chtěl vidět ovládání, která kvůli pár pivum bude šlapat na Čerchovem nebo kamkoliv jinam do přírody několik kilometrů, když jim prodají pivo v každé druhé prodejně potravin vedenych lidmi z Vietnamu. Dnešní mládež na takové vejslapy moc nechodí a když ano většinou z donuceni rodičů. Mam 4 deti od sedmi do 18 let a vidím to doma. Dneska už chodíme na procházky a tury jen s těmi mladšími. Starší maji jiné zájmy... ale rad bych si po takovém vejslapu dal dvě tři pivka na zpáteční cestu a nosit si je v batohu je zbytečná zátěž. No holt to chce vymyslet trošku jinak, aby to ladilo s našimi zákony a taková individua jako tato paní neměla možnost někde něco hlásit.

Sobota, 5. srpna 2023, 12:35Odpovědět

Zdeněk Bican

Jsme v Česku a bohužel dlouho to nebude třeba jako v Rakousku. Žiju u hranic zažil dráty, otevření hranic atd. Pracuji tam a znám jejích morálku přes 30 let.Takové to studánky a jiné samoobslužné stánky jsou normální. Žádný prodavač tam nestojí. Vemete si... zaplatíte a hotovo. Ano u některých už dneska jsou kamery. Asi tak.

Sobota, 5. srpna 2023, 10:13Odpovědět

Jiri Ehrenberger

Asi jim to záviděla holt co dodat

Pátek, 4. srpna 2023, 10:38Odpovědět

Lukáš Sembol

Taky mohli nechat jednu basu s nealkem, a na druhou dát mříž se zámkem na čtečku dokladů. Stejně tak už dlouhá léta fungují např. automaty na cigarety, tak proč by to nemohla adoptovat třeba i pivní studánka. ;-)

Pátek, 4. srpna 2023, 08:09Odpovědět

Smazaný uživatel

Každá louka má svou krávu.

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 21:51Odpovědět

Milan Rojt

Je demokracie, zveřejněte jméno. Je to nehoráznost občanky asi komunistky.

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 21:27Odpovědět

Jiří Svoboda

Nevím, proč kdejaký trouba musí i do takovéto zprávy o "pivní studánce" zamíchat komouše. Před vámi tady jakýsi Hubík napsal, že to byla asi volička Babiše. Tak si říkám, zda nejste příbuzní. Zbývá čekat až se najde blb, který sem vloží hlubokomyslnou úvahu o tom, že za to může Zeman, nebo Putin. Takováto věc je záležitostí lidské blbosti, či pokřiveného charakteru, nemá nic společného s politickým přesvědčením, či příslušností. Baba si teď možná říká, že to tou stížností komunistům pěkně naložila a zarazila jejich rejdy. Co vy víte. Blbové se najdou, jak je dneska v módě říkat, napříč celým politickým centrem. O důkazy není zde v diskusi nouze. Že?

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 22:24Odpovědět

Petr Svoboda

Blbost a pokřivenost charakteru má hodně společného s komunismem.

Sobota, 5. srpna 2023, 00:04Odpovědět

Jiří Svoboda

O blbečka, či křiváka, zakopnete v kterémkoliv režimu, či zemi. V Čechách, jako ve Francii, či třeba Španělsku. Obdivuji odborníky, kteří nepamatují ani rok 1989, ale chytří jsou jak motorové sáně, všude byli, všechno znají a ode všeho mají klíče...

Sobota, 5. srpna 2023, 08:36Odpovědět

Karel Poláček

Když holt nic jiného k věci nemá, rojtuje aspoň na předpokládaných politických sympatiích dotyčné.

Pátek, 4. srpna 2023, 09:55Odpovědět

Jiří Svoboda

Oprava: nikoli centrem, ale spektrem.

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 22:39Odpovědět

Liběna Anka Neubauerová

stačilo by zveřejnit jméno udavajíciho

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 20:54Odpovědět

Jiří Svoboda

Nemyslím, že to souvisí s knížkou jakékoli barvy. Je to o lidské blbosti. K té patří i řazení lidí do kategorií dle "barvy knížek." Jako když nějaký hňup tady okamžitě napsal, že to musela být volička Babiše. Vůl zůstane volem a kráva krávou i kdyby žvýkala třeba modrou knížku, nebo byla u zelených...

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 19:51Odpovědět

Vilo Cibík

S červenou knížkou a ŠTB to veľmi súvisí, aj keď sa to na prvý pohad tak nezdá. Už pred 40 rokmi boli niektoré útulne na skalnatých kopcoch Álp vybavené regálmi plnými konzerv , pitia a plynu do varičov a peniaze ani nie v pokladničke ,ale v šuflíku stola, aby ste si mohli i vydať (podľa cenníka). Nikto sa nezamýšľal nad cenou, alkoholom a kradnutím(jeden náš horolezec to komentoval"U nás by neukradli iba peniaze, ale asi aj ten stôl..." - pokiaľ u nás platili za bolševika vzniknuté porekadlá :" Mlč a pomaly prikádaj..."..................."Kto nekradne -okráda svoju rodinu" a pod. Popierači a ich milovníci si môžu (veľmi často i o sebe - lebo najviac obhajcov je medzi ich bývalými príslušníkmi) prečítať:

Čtvrtek, 17. srpna 2023, 12:56Odpovědět

Jiří Svoboda

Je zajímavé, že vy, který jste pod bolševickou knutou tak trpěl, jste byl před více než 40 roky v Alpách. To tenkrát, pokud mě paměť neklame, nemohl každý. Buďto byl dobře zapsán u ŠTB (ať je to po vašem), nebo byl aktivní jinak. A ta vaše historka je celkem o ničem, vypovídá pouze o tom, jaký se může u nás vyskytnout ksindl. Myslím mezi Čechy i Slováky. Poznámka toho vašeho horolezce o tom mluví jasně. Asi to souvisí s naším naturelem, nikoliv politikou. Koneckonců, když se rozhlédnete po politické scéně u nás i u vás, nemusíte pro příklady chodit daleko...

Čtvrtek, 17. srpna 2023, 14:18Odpovědět

Vilo Cibík

Jedinú odpoveď ktorú pre Vás mám (a potom pokladám diskusiu za zbytočnú a uzavretú /i podľa citátov p.Wericha/) je citát Bohdana Dvořáka, bývalého predsedu KAN: Kdopak je to bývalej komunista? Asi neco jako bývalej černoch ? ....

Čtvrtek, 17. srpna 2023, 14:29Odpovědět

Jiří Svoboda

Ano, je také přísloví o tom, že nemá význam bavit se s volem o sobotě, když jde v pátek na porážku. Hodně štěstí na jatkách...opožděný komunistobijče. Nejvíce na ně většinou nadávají ti, kteří jim nejvíce lezli do zadku. Ale to s pivní studánkou nemá co dělat, takže diskusi s vámi také končím.

Čtvrtek, 17. srpna 2023, 14:41Odpovědět

Vladimír Bešta

Iniciativní blbec je horší než třídní nepřítel.

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 19:51Odpovědět

Jaroslav Benda

Pripomina mi to vyhnani kuraku z hospody a kde jsou ty uvedomely nekuraci,holt soudruzka asi stale ma cervenou knizku,je to proste sobec

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 19:19Odpovědět

Jiří Svoboda

Pokoušel jsem se odpovědět p. Bendovi ohledně "červené knížky," ale udělalo to samostatný komentář, snad si to přečte. Ostatně na tyto opožděné revolucionáře mám svůj názor...

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 20:00Odpovědět

Václav Kříž

u,davačka může být samozřejmě fanatická antikomunistka, jen prostě mnoha lidem připadá, že se přesně takhle se chovali komunardi z dávných časů...

Pátek, 4. srpna 2023, 08:27Odpovědět

Jaroslav Vavřík

Mám dojem, že se příliš dává sluchu různým drbnám. Předpokládám, že se děti ke kýženému pivu dostanou jinde a pohodlněji, než výšlapem. Ale znáte to, kůň je nebezpečný zezadu,osel zepředu a blbec ze všech stran. Zdravím jihočechy.

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 17:05Odpovědět

Roman Staník

Jestli to nebyla ta samá paní, co někdy minulý týden volala jak státní, tak městskou policii, protože na lavičce našla pornočasopisy.. ????????

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 15:47Odpovědět

Jakub Vávra

Co muž vybuduje, to žena zničí... od vztahů až po zábavu.

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 15:33Odpovědět

Vladimír Malý

Paní, která na problém upozornila, má samozřejmě pravdu.

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 14:54Odpovědět

Smazaný uživatel

Unikl Vám, pane Folvarčný, jeden podstatný detail, svědčící o tom, že jste u samobslužné pokladny nikdy v životě nebyl, a sice, že u samoobslužných pokladen je VŽDY dozor minimálně jednoho prodavače/ky, který/á musí při nákupu alkoholu v pokladně osobně provést potvrzení, že nakupující je plnoletý. Bez potvrzení zůstane nákup v kase otevřený a nelze jej uhradit, kdybyste se na hlavu postavil. To je překvápko, co?

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 14:49Odpovědět

Ladislav Machuta

dejte babe prasku pet ma sracku praci cest... DBP5 MS PC

Čtvrtek, 3. srpna 2023, 14:29Odpovědět

Samoobslužná pivní studánka skončila po udání aktivní občanky bez pěnivého moku  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.