Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Labutí rodinka vyrazila na procházku k nádraží, do bezpečí ji doprovodili hasiči

Na promenádu si vyrazila labutí rodinka s mláďaty v Hrádku u Sušice. Namířila si to rovnou ke kolejím u místního nádraží. Aby výlet neskončil tragédií, zasáhli hasiči, kteří výpravu zmařili a labutě přesměrovali k bezpečnému rybníku.

Jak hasiči sami vtipně popsali na sociálních sítích, cestování vlakem se pokusili alespoň pro tentokrát labutím rozmluvit a pomocí dřevěného dálkového usměrňovače je doprovodili přes obec do bezpečí místního rybníka. Procházka tak skončila happyendem.

O něco méně štěstí měla labutí rodinka, která nedávno přecházela kolejiště u Trhanova, právě když ze zatáčky vyjel vlak. Samec se mu odvážně postavil do cesty, ale strojvedoucí už nemohl zastavit. Zprávu zavolal na záchrannou stanici živočichů do Plzně.

Na místo ihned vyjeli její pracovníci stanice a hasiči. Ti zjistili, že všechny labutě v kolejišti jako zázrakem přežily. Samice i sedm mláďat je v pořádku, samec měl po střetu s vlakem zlomené křídlo. Po převozu do voliéry záchranné stanice veterinář rozhodl o jeho amputaci. Až se celá rodina zotaví, vrátí se zpět do přírody.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS PK

Štítky Labutě, rodinka, Sušice, Hrádek u Sušice, hasiči, HZS PK, Plzeňský kraj, nádraží, koleje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Labutí rodinka vyrazila na procházku k nádraží, do bezpečí ji doprovodili hasiči  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.