Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Divočáci zdevastovali fotbalové hřiště, město chce sportovcům poskytnout tři miliony na obnovu sportoviště

Opakované nájezdy divokých prasat na hřiště oddílu TJ Košutka v Plzni si vybraly svou daň. Klub si musel začít hledat jiné prostory, neboť na obnovu areálu neměl peníze. Nyní ale svitla naděje. Radní města totiž odsouhlasili návrh na poskytnutí třímilionové dotace na obnovu hřiště a výstavbu plotu. Návrh budou ještě schvalovat zastupitelé.

„TJ Košutka je jeden z největších sportovních oddílů nejen na Severním Předměstí, ale na celém území Plzně. Na hřišti před útokem divokých prasat denně trénovaly stovky dětí. Nedopustíme, aby sportovní kluby v Plzni přišly o své zázemí a talentovaná mládež tak neměla kde sportovat. Věřím, že košutecké fotbalové hřiště díky naší investiční dotaci začne fotbalistům co nejdříve opět sloužit,“ uvedl radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy Tomáš Morávek (PRO Plzeň).

Podmínkou udělení dotace je vybudování nového plotu, který hřiště technologicky zabezpečí od dalšího poničení divokou zvěří. „Investice dále pokryje revitalizaci trávníku, který je totálně zničený. Celkové náklady na opravu sportoviště činí 5,5 milionu korun. Klub má také příslib dotace z rozpočtu Plzeňského kraje,“ doplnil Morávek.

Fotbalový oddíl kopané TJ Košutka Plzeň vznikl v roce 1921 jako SK Lochotín. Za jeho založením stála parta sportovních nadšenců, kteří ovšem neměli finanční zázemí ani vybavení. Nejdříve se hrálo podél aleje Kilometrovka, na zápasy si fotbalisté hřiště půjčovali, a to až do roku 1930, kdy si pronajali louku a mohli se pyšnit vlastním hřištěm. Scházeli se zde všichni, kteří měli ke sportu blízko, ať už to byli amatéři nebo později i profesionálové Viktorie Plzeň. V současnosti má členská fotbalová základna stovky členů.

Čtete také:

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tomáš Morávek

Štítky TJ Košutka Plzeň, divoká prasata, divočáci ve městě, dotace, podpora sportu, Tomáš Morávek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Malaka

Na co 3 Mega? Kolik jich je? Plus teda někdo z technických služeb města. Každému koupit rýč, a hřiště je za týden jako nové (i když teda zatím bez trávy)... Když by bylo 20 lidí, tak ty rýče vyjdou na cca 10 000,-kč + teda nějaké to osivo, tak i kdybych to přehnal, tak za 20 000,- je to hotovo... Tak kam zbytek těch peněz jde? Divočáci to rozryli zdarma a na opravu 3000 000? Totál výsměch...

Pondělí, 13. března 2023, 08:22Odpovědět

Divočáci zdevastovali fotbalové hřiště, město chce sportovcům poskytnout tři miliony na obnovu sportoviště  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.