Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladík si chtěl splnit sen a ukradl autobus. Dvakrát boural, nechal ho stát napříč v ulici a utekl

Alespoň na chvilku se chtěl dvacetiletý mladík z Domažlicka stát řidičem autobusu. Během noci v nestřežený okamžik vnikl do jednoho zaparkovaného vozu na autobusovém nádraží. V zapalování našel klíč, nastartoval a vydal se na svou spanilou jízdu. Daleko ale nedojel.

Svou cestu ke splněnému snu zrealizoval mladík na autobusovém nádraží v ulici Poděbradova v Domažlicích krátce před půlnocí. „Bez použití násilí si dotyčný otevřel přední dveře u autobusu, který byl zaparkovaný na autobusovém nádraží v ulici Poděbradova v Domažlicích. Po zjištění, že se v zapalovací skříni nachází klíč, autobus nastartoval a z autobusového nádraží s ním odjel na hlavní pozemní komunikaci,“ popisuje policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Nezkušený mladý muž při vyjíždění z nádraží narazil přední částí do betonového květináče. To ho ale nezastavilo a s vypůjčeným kolosem dál pokračoval do ulice Prokopa Velikého. „Poté odbočil doleva do ulice Švabinského, kde narazil do svislé dopravní značky a následně s autobusem havaroval do travnatého svahu. Dotyčný řidič pak z místa odešel. Autobus zůstal stát odstavený napříč ulicí Švabinského, která se tak stala zcela neprůjezdnou,“ pokračuje mluvčí.

Domažličtí policisté měli ihned tušení, o koho by se mohlo jednat, což potvrdily i kamerové záznamy. Podezřelý se k činu přiznal a uvedl, že si chtěl splnit sen a aspoň na chvilku se stát autobusákem. „Při plnění snu nezastavilo muže ani to, že není držitelem žádného řidičského oprávnění. Domažličtí policisté sdělili muži podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci,“ dodala mluvčí s tím, že se nehodou a výší škody nadále zabývají policisté. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, krádež autobusu, chtěl si splnit sen, řídil bez řidičáku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík si chtěl splnit sen a ukradl autobus. Dvakrát boural, nechal ho stát napříč v ulici a utekl  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.