Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nepoctivý řemeslník vybíral od zákazníků vysoké zálohy, objednanou práci nikdy neodvedl

Na pořádný balík si přišel podvodník, který se vydával za řemeslníka. Podle policie obelhal minimálně pět lidí z Plzně. Nasliboval jim například výrobu a montáž šatní skříně či kuchyňské linky. Od lidí si naúčtoval zálohy, ale pak se po něm slehla zem.

Až pět let ve vězení může strávit pětatřicetiletý muž, který uzavřel s pěti osobami ústní dohodu na výrobu skříně, kuchyňských linek a jídelního stolu. „Od lidí si převzal zálohu, která činila celkem 134 tisíc korun, ale objednaný nábytek nevyrobil, přestal komunikovat a peníze nevrátil,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. V jednom případě se dokonce neštítil přeprodat kuchyňský dřez za 8 500 korun, který převzal od zákaznice, aby jej zamontoval do linky.

Velmi drahá rekonstruce 

S nepoctivým řemeslníkem měl před nedávnem co dočinění i majitel bytu v Plzni na Slovanech. Na rekonstrukci bytu najal sedmatřicetiletého muže. Zprvu vše vypadalo profesionálně. Po prohlídce sestavil řemeslník návrh úprav i rozpočet. Majitel zaslal peníze ve dvou platbách na účet domnělého odborníka. Řemeslník se následně skutečně pustil do samotné rekonstrukce. Nábytek z bytu přestěhoval do sklepa a provedl částečné stavební úpravy. Tím ale jeho práce skončila. 

„Následně měl vyměnit zámek od bytu, o čemž poškozený nevěděl a nový klíč neměl dostat. S majitelem nemovitosti přestal komunikovat a další práce v bytě již neměly být provedeny. Peníze poskytnuté na rekonstrukci bytu měl využít pro vlastní potřebu. Výdaje šly na úhradu různých poplatků a nákupů,“ uvedla tehdy k případu policie.

Takto si muž přišel na necelých půl milionu korun. Když majiteli bytu došlo, že naletěl podvodníkovi, pospíchal okamžitě na policii. Kriminalisté posléze vypátrali podezřelého muže, kterého již obvinili ze zpronevěry. I tomuto výtečníkovi hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pexels.com

Štítky falešný řemeslník, podvod, vybíral zálohy, rekonstrukce bytu, zpronevěra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepoctivý řemeslník vybíral od zákazníků vysoké zálohy, objednanou práci nikdy neodvedl  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.