Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Další řidič si v Plzni hrál na tramvaj, uvízlé auto zastavilo provoz na vytížené lince

Tramvajovou dopravu dnes ráno opět zastavil nepozorný řidič, který omylem vjel do tramvajového pásu. Doprava na lince č.4 nabírala zpoždění a cestující museli využít náhradní spoje. Uvízlé auto se nakonec podařilo vytáhnout ven s pomocí tramvaje, což už se v minulosti několikrát osvědčilo. Auta v tramvajovém kolejišti jsou totiž plzeňským fenoménem už několik let.

„Za sucha hoří v přírodě. Za náledí se víc bourá, ale do kolejiště tramvají se vjíždí celoročně,“ těmito slovy glosovali hasiči ranní událost, kterou už s vtipem označují za plzeňský „urban sport“.  Tentokrát vjel do kolejiště řidič, který odbočoval do Gerské ulice a naneštěstí minul silnici.

Podle serveru Krimi Plzeň si řidič svého omylu okamžitě všiml, ale rozhodl se pokračovat v jízdě dál. Doufal, že z kolejiště dřív nebo později bude moci pohodlně vyjet. To se ovšem nestalo a šofér s autem asi po sto metrech uvízl. Na místo proto vyjížděli hasiči i policisté.

Dispečeři dopravních podniků už jsou na takové situace připraveni. Ve výbavě mají i plastové klíny a ocelová lana pro vyproštění auta. Dokonce už došlo i k případům, kdy byl vůz z kolejiště vytažen samotnou tramvají, což byl i dnešní případ. Jsou ovšem i události, kdy je nutná asistence hasičů a na místo musí přijet jeřáb.

„Jen od roku 2016 jsme k vozidlům v tramvajovém kolejišti vyjížděli již více než dvacetkrát,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Šílená jízda zmatené řidičky skončila v tramvajovém kolejišti, předtím prorazila závoru u obchodního centra

Potkat v Plzni na tramvajových kolejích auto, není nic neobvyklého. Nejčastěji v této pasti končí opilí řidiči nebo ti, kteří za tmy příliš brzy zatočí na křižovatce a pak jen poskakují po pražcích. Tentokrát uvízla v kolejišti jednapadesátiletá...

 

Jeden z dalších případů se odehrál letos v polovině ledna. V kolejišti tramvají skončila po divoké jízdě zmatená jednapadesátiletá řidička. „Při vyjíždění z parkoviště najela k závoře určené k vjezdu na parkoviště, kdy projela zavřenou závorou v opačném směru otevírání, závoru prorazila a zlomila. Došlo i k poškození předního čelního skla vozidla. Poté z místa dopravní nehody ujela,“ popsala k případu policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Daleko ale nedojela. Při odbočování z křižovatky ulic Přemyslova, Kotkova a Kalikova najela na tramvajový pás, kde s autem uvízla. Během tohoto karambolu došlo k poškození kolejiště. Přivolaní policisté chtěli u řidičky provést dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. To dotyčná odmítla. Překvapivě ale souhlasila s odběrem krve „Celková škoda, kterou řidička způsobila, byla vyčíslena na 115 tisíc korun,“ doplnila Brožová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky auto v kolejišti, tramvajový pás, zmatený řidič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další řidič si v Plzni hrál na tramvaj, uvízlé auto zastavilo provoz na vytížené lince  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.