Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Šílená jízda zmatené řidičky skončila v tramvajovém kolejišti, předtím prorazila závoru u obchodního centra

Potkat v Plzni na tramvajových kolejích auto, není nic neobvyklého. Nejčastěji v této pasti končí opilí řidiči nebo ti, kteří za tmy příliš brzy zatočí na křižovatce a pak jen poskakují po pražcích. Tentokrát uvízla v kolejišti jednapadesátiletá řidička. Tomuto jejímu manévru předcházela divoká jízda z placeného parkoviště před obchodním centrem Plaza. Dechovou zkoušku na místě odmítla.

Dispečeři dopravních podniků už jsou na takové situace připraveni. Ve výbavě mají i plastové klíny a ocelová lana pro vyproštění auta. Dokonce už došlo i k případům, kdy byl vůz z kolejiště vytažen samotnou tramvají. Jsou ovšem i případy, kdy je nutná asistence hasičů a na místo musí přijet jeřáb.

Auta v tramvajovém kolejišti jsou plzeňským fenoménem už několik let. Někteří řidiči po nich dokáží ujet několik metrů, než se zaseknou. Dispečeři dopravních podniků řeší ročně desítky takových případů. Dalším do sbírky je ten, který se odehrál pár minut před půl dvanáctou hodinou v noci. Jednapadesátiletá řidička s vozem značky Volkswagen Passat odjížděla z parkoviště u obchodního centra Plaza.

„Při vyjíždění z parkoviště najela k závoře určené k vjezdu na parkoviště, kdy projela zavřenou závorou v opačném směru otevírání, závoru prorazila a zlomila. Došlo i k poškození předního čelního skla vozidla. Poté z místa dopravní nehody ujela,“ popisuje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Daleko ale nedojela. Při odbočování z křižovatky ulic Přemyslova, Kotkova a Kalikova najela na tramvajový pás, kde s autem uvízla. Během tohoto karambolu došlo k poškození kolejiště. Přivolaní policisté chtěli u řidičky provést dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. To dotyčná odmítla. Překvapivě ale souhlasila s odběrem krve „Celková škoda, kterou řidička způsobila, byla vyčíslena na 115 tisíc korun,“ doplnila Brožová s tím, že nehodou se nadále zabývají dopravní policisté a hledají i případné svědky celé události. 

„Svědci, kteří by mohli poskytnout informace k výše uvedené dopravní nehodě, se mohou přihlásit osobně na dopravním inspektorátu v Plzni nebo zatelefonovat na bezplatnou tísňovou linku 158," dodala mluvčí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky auto v kolejišti, tramvajový pás, opilá řidička, proražená závora, divoká jízda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šílená jízda zmatené řidičky skončila v tramvajovém kolejišti, předtím prorazila závoru u obchodního centra  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.