Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po dokončení Západního okruhu vzniknou dvě nové autobusové linky

Severní Předměstí a Borská pole spojí po dokončení části Západního okruhu dvě nové autobusové linky Městské hromadné dopravy. Obyvatelé Severního předměstí, Radčic a Křimic se jimi dopraví přes sídliště Zadní Skvrňany na Borská pole bez nutnosti přestupu.

Autobusové linky s čísly 24 a 25 budou moci cestující využívat již od 27. února. Zatím půjde o zkušební provoz, který bude sledovaný a vyhodnocený podle skutečné poptávky. Finální provoz se poté nastaví co nejefektivněji.

„Západní okruh má ulevit dopravě v centru města. Umožní alternativní spojení Severního Předměstí a Borských polí nejen individuální automobilovou dopravou, ale i tou veřejnou. Proto po něm hned týden po jeho otevření začnou jezdit i nové linky autobusů MHD. Věříme, se se nám tím podaří do autobusů MHD přilákat některé řidiče aut a snížit tím dopravní zácpy na Karlovarské a na Klatovské hlavně ve špičkách,“ řekl Aleš Tolar (STAN), náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Autobusy linky číslo 24, které dosud jezdí z Bor do Zadních Skvrňan, pojedou nově v trase Bolevec-Košutka-Radčice-Křimice-Zadní Skvrňany-U Panasoniku-Bory. Linka číslo 25 bude nově vedena v základní trase Bolevec-Nemocnice Lochotín-Vinice-Radčice-Křimice-Zadní Skvrňany-Podnikatelská-Univerzita.

Dopravní podniky počítají s provozem obou linek v pracovní dny v základním intervalu přibližně 60 minut, v přepravních špičkách 30 minut, v úseku z Borských polí do Zadních Skvrňan ve vzájemném časovém prokladu, tedy střídavě. O víkendech pojede pouze linka číslo 24 a to zhruba jednou za hodinu.

Zavedením nového dopravního spojení se ukončí provoz autobusové linky číslo 36, který jezdí ze zastávky U Luny na Novou Hospodu. Školáky z Nové Hospody k základním školám na Borech odveze nová linka číslo 19, zajišťovaná bateriovým trolejbusem.

Cestujícím začne také sloužit nová zastávka Ke Kovářce, která je umístěna na trase linek 24 a 25 v okrajové části Radčic. Autobus v ní cestujícím zastaví jen na znamení.

Jízdní řády nových linek budou zveřejněny na stránkách Plzeňských městských dopravních podniků www.pmdp.cz v sekci Změny v dopravě, od 27. února pak budou spojení těmito linkami nabízet i vyhledávače spojení MHD v Plzni na internetu i aplikace plzeňských dopravních podniků Moje PMDP.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ilustrační, PMDP

Štítky Plzeň, doprava, autobusy, linky, Západní okruh, PMDP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dokončení Západního okruhu vzniknou dvě nové autobusové linky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.