Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ztracený mobil se vrátil ke své majitelce, poctiví školáci nález ohlásili přes Pol Point

Další krásný příklad poctivosti se stal v Touškově na Plzeňsku. Dva kamarádi na místním hřišti našli mobilní telefon. Školáci neváhali a nález oznámili prostřednictvím takzvaného Pol Pointu, což je bezobslužné kontaktní místo, které slouží ke vzdálené komunikaci s policií. Telefon se tak rychle vrátil ke své majitelce.

„Mobil našli dva nezletilí kamarádi na dětském hřišti ve Městě Touškov. Jelikož věděli, že ve městě funguje od letošního září Pol Point – bezobslužné kontaktní místo Policie České republiky, rozhodli se ho využít a událost oznámit,“ uvádí policejní mluvčí Eva Červenková.

Pol Point zvládli bez problému použít i žáci základní školy. „Policista, který se s nimi spojil pomocí videohovoru jim poradil, jak ve věci dále postupovat a mobilní telefon byl během krátké chvíle předán majitelce,“ doplnila Červenková.

Poctivý nálezce vrátil peněženku s téměř třiceti tisíci korunami

Poctiví lidé nevymřeli. Přesvědčili se o tom strážníci v Plzni, když jim v úterý 75letý senior odevzdal peněženku, kterou našel na trávníku u zastávky městské hromadné dopravy. Mimo jiné obsahovala finanční částku ve výši bezmála 28 500 korun.

 

Právě Město Touškov je první obcí v Plzeňském kraji, kde bylo bezobslužné kontaktní místo zřízeno. V překladu „Policejní bod“ je alternativou pro podání jakéhokoliv oznámení, které snese odkladu. Veřejnost ho může využít ve všech případech, kdy s ohledem na bezprostřední ohrožení života a zdraví není nutné kontaktovat bezplatnou linku 158. Nenahrazuje tísňové volání, jedná o způsob kontaktu občanů s policisty ve věcech, které by přišli osobně oznámit na policejní služebnu. Je to bezpečné kontaktní místo policie, kde je oznamovateli vytvořeno soukromé a diskrétní prostředí.

Druhý Pol Point v Plzeňském kraji se nachází na Folmavě, další jsou v plánu ve Zbirohu, v Plané, ve Starém Plzenci a na Klatovsku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Město Touškov, Pol Point, nálezce, mobil, policie, telefon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ztracený mobil se vrátil ke své majitelce, poctiví školáci nález ohlásili přes Pol Point  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.