Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Poctivý nálezce vrátil peněženku s téměř třiceti tisíci korunami

Poctiví lidé nevymřeli. Přesvědčili se o tom strážníci v Plzni, když jim v úterý 75letý senior odevzdal peněženku, kterou našel na trávníku u zastávky městské hromadné dopravy. Mimo jiné obsahovala finanční částku ve výši bezmála 28 500 korun.

Kromě peněz obsahovala osobní písemnosti a doklad, ze kterého bylo zřejmé, že ji ztratil 47letý muž. Strážníci si nejprve ověřili u Policie ČR, zda peněženka není hlášená jako ztracená nebo odcizená a poté se vydali za jejím vlastníkem. Svou ztracenou portmonku si majitel přišel převzít na služebnu městské policie. Poctivému nálezci patří za příkladné chování při nálezu cizí věci velké poděkování.

Není to naštěstí jediný případ, kdy se nálezce zachoval poctivě. „V červenci vrátil pořádně naditou peněženku mladík, který ji našel ve Fakultní nemocnici v Plzni na Lochotíně. Uvnitř bylo 1800 eur a osobní doklady. Městskému policistovi se prostřednictvím Policie ČR podařilo zjistit telefonní kontakt na cizince, kterému nález patřil, a ještě téhož dne si šťastný cizinec svou ztracenou peněženku přišel převzít na služebnu strážníků,“ popsala mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Podobný případ se odehrál také začátkem letošního června. Na trolejbusové zastávce v ulici Edvarda Beneše se povalovala peněženka, která obsahala kromě dokladů také bezmála 100 tisíc korun. I tentokrát měl majitel peněženky ohromné štěstí, neboť ji nalezla poctivá žena a okamžitě vše odevzdala na policejní stanici.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská Policie Plzeň

Štítky Policie, nálezce, peněženka, Plzeň, Policie České republiky, Fakultní nemocnice Plzeň, Edvard Beneš, Lochotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poctivý nálezce vrátil peněženku s téměř třiceti tisíci korunami  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.