Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie bleskově odhalila totožnost zvrhlíka, který osahával dívky na eskalátorech hlavního nádraží

Velkou vlnu reakcí vyvolalo video na sociálních sítích, kde byl zachycen mladý muž, který velmi nevybíravě osahával nic netušící dívky na eskalátorech u hlavního vlakového nádraží v Plzni. Po zveřejnění záběrů v médiích se na policii obrátili svědci a díky spolupráci s městskými strážníky se podařilo odhalit totožnost dvaadvacetiletého mladíka.

„Strážníci na základě místní a osobní znalosti poznali na zveřejněných fotografiích v článku možného podezřelého z protiprávního jednání na Hlavním vlakovém nádraží Plzeň. Podezřelého později objevili během hlídkové činnosti v Šumavské ulici poblíž vlakového nádraží. Bez použití donucovacích prostředků jej zajistili a předali Policistům ČR," popsala mluvčí městských strážníků Jana Pužmanová.

„Na základě výborné spolupráce plzeňských městských strážníků s Policií České republiky již policisté znají totožnost muže, který se měl v posledních dnech dopouštět protiprávního jednání na ženách v prostoru eskalátorů na vlakovém nádraží v Plzni. Muž ve věku dvaadvaceti let je podezřelý ze spáchání přestupku proti občanskému soužití - hrubé jednání, kterého se měl dopustit na místě veřejnosti přístupném. Policisté se dále případem zabývají,“ doplnila policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Obětí drzého zvrhlíka se staly minimálně dvě dívky. Počínání mladého muže zachytili svědci na video, a to posléze v sestřihané verzi umístili na internet. Na prvním záznamu se mladík zaměřil na dívku. Ta nevěnovala okolí příliš velkou pozornost a hleděla do telefonu. Po muži se ale otočila a on svého jednání nechal. Zcela bez reakce zůstala brunetka, které sáhl pod bundou rovnou mezi nohy. Možná jeho ruku přes kalhoty necítila, možná se bála otočit.

„Letos v září jsme evidovali dva podobné případy. Bohužel ani v jednom z nich se nepodařilo pachatele identifikovat a oba případy byly předány k dalšímu projednání správnímu orgánu,“ řekla Hokrová. O tomto případu, který rezonuje na sociálních sítích, se dozvěděla policie teprve v pondělí. 

Je zveřejňování takových videí v pořádku?

Sestřihané video se objevilo před pár dny na Instagramu s popiskem: „Holky, asi začněte jezdit po eskalátoru bokem. Objevil se nám tu Prstíkový bandita,“ napsali autoři, kteří mají na svém profilu pár fotek a videí. V drtivé většině pochází z plzeňského nádraží a jeho okolí. Okamžitě schytali vlnu kritiky, kdy se lidé ptali, proč to dávají na internet a nejdou raději na policii.

„Prvotní teze byla, že se jedná o kapsáře. Na prvních záběrech toho nebylo moc vidět. Až poslední odhalil skutečnou podstatu banditovo počínání,“ snažili se neobratně vysvětlit. Mnozí podotýkali, že by mladíkovi ze záběru hned dali co proto. Hodně jich celou situaci velmi zlehčuje, dělají si z toho srandu nebo se ptají, jestli to není další internetová výzva. Každopádně se rychle podařilo najít svědky události a případ vyřešit. Svůj účel to tedy nakonec splnilo. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR + Instagram/plzenskej_vejplach

Štítky oběžování, sexuální obtěžování, osahávání, zvrhlík na eskalátorech, sociální sítě, video

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie bleskově odhalila totožnost zvrhlíka, který osahával dívky na eskalátorech hlavního nádraží  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.