Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cizinec schovával pod bundou dřevěný kříž, strážníci pomáhali také zachránit holuba za oknem katedrály

Práce plzeňských městských strážníků je mnohdy velmi pestrá. Tentokrát pozornost hlídky upoutal čtyřicetiletý cizinec, který se choval velmi podezřele. Neustále se otáčel a evidentně něco schovával pod bundou. Policisté rychle odhalili, že muž nese velký dřevěný kříž. O poznání akčnější zásah měli také strážníci z odchytové skupiny, jenž s pomocí hasičů zachraňovali holuba uvízlého za oknem katedrály.

Hlídka strážníků si podezřelého muže všimla v ulici Jungmannova. Dotyčný nesl pytel, který navíc urputně schovával pod bundou. Když zahlédl strážníky, začal se chovat ještě podivněji. Neustále se ohlížel a snažil se zakrýt co nese. Tím na sebe akorát upozornil.

„Strážníci k muži přistoupili, ztotožnili jej a zjistili, že se jedná o čtyřicetiletého cizince. Po chvíli jim cizinec ukázal, co po celou dobu ukrýval. Šlo o dřevěný kříž s motivem ukřižovaného Ježíše Krista,“ popisuje mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Muž dále uvedl, že předmět našel v popelnici. Nedokázal ale určit, kde se popelnice nachází. Naopak se snažil hlídku přesvědčit, že ho nese odevzdat do kostela. „Kříž vypadal velice staře a z tohoto důvodu se hlídka domnívala, že může mít velkou historickou hodnotu. Celou záležitostí se dále zabývá Policie ČR,“ pokračuje Pužmanová.

Další zásah měli policisté o pár metrů dál na náměstí Republiky. Na místo vyjížděli strážníci z odchytové skupiny. Za úkol měli zachránit holuba, který zůstal uvězněný za oknem katedrály svatého Bartoloměje.  

„Se záchranou jim museli pomoci hasiči. K vyproštění byl využit koš jejich automobilového žebříku, ve kterém byl strážník vyzdvižen nahoru do výšky asi deseti metrů a zvíře s pomocí odchytového podběráku vysvobodil. Holuba převezla hlídka do Záchranné stanice živočichů Plzeň.,“ uzavřela mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto MP Plzeň

Štítky odchyt zvířat, záchrana holuba, městská policie, ukradený kříž, okno, bunda, Ježíš Kristus, Policie České republiky, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec schovával pod bundou dřevěný kříž, strážníci pomáhali také zachránit holuba za oknem katedrály  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.