Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Pojďte se ztratit! Kukuřičná bludiště jsou hit

Ti nejrychlejší zvládli pokořit labyrint velký jak fotbalové hřiště za dvacet minut, těm pomalejším to zabralo dvě hodiny. Kukuřičné bludiště vyrostlo u Červeného Hrádku a má přes hektar. Pocity marnosti ze ztráty orientačního smyslu můžete zahnat prostřednictvím řady her. Ty jsou jak pro děti, tak dospělé.

„Nešli jsme tudy už před chvílí?“ tak tuhle větu můžete v cestičkách mezi vzrostlou kukuřicí slyšet skoro na každém kroku. Originální bludiště jsou po celé republice, letos jich je devět. Velkou popularitu mají především v USA, Anglii nebo Německu. Před pár lety dorazil tento hit i k nám. Loni mohli lidé bloudit v Kyšicích, letos se labyrint přesunul do Červeného Hrádku.

„Je to jeden a půl hektaru velká plocha, zhruba 4 kilometry cestiček. Náročnost je tak na 100 minut. Doplňuje to několik her. Jedna je pro děti, druhá pro dospělé.  Plus je tam ještě jedna hra s QR kódy, která je na čas. Kdy lidé přes telefony načtou ty kódy v bludišti a ten čas se pak ukládá k nám na web, kde si pak mohou lidé porovnávat, jak byli úspěšní oproti ostatním,“ říká vedoucí bludiště Antonín Tůma.

Časy jednotlivých účastníků můžete najít na webových stránkách kukuricaci.cz , kde najdete i místa s ostatními bludišti. Kromě zábavy se tu lidé dozví i něco o historii, ekologii a kultuře. Na cestu také dostanete mapku.

Nejdéle zatím strávili čas lidé v bludišti v Opavě a to 2 hodiny a 21 minut, hned na záda jim dýchají plzeňští zbloudilci, kteří byli jen o 4 minuty rychlejší. Ale žádný strach, zatím se nestalo, že by někom museli vyhlásit pátrání.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kukuricaci.cz

Štítky bludiště, kukuřice, hra, tip na výlet, Plzeň, Červený Hrádek, USA, Německo, Anglie, Antonín Tůma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÝLET: Pojďte se ztratit! Kukuřičná bludiště jsou hit  |  Plzeňsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.