Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hokejová Plzeň hlásí zahraniční posily do útočných řad, dres Indiánů oblékne Kanadaň Bitten a Fin Rekonen

Před nadcházející extraligovou sezonou přichází do západočeského klubu kanadský útočník Samuel Bitten. Dvaadvacetiletý hráč původem z Ottawy naposledy působil ve Vítkovicích. S plzeňským klubem podepsal roční smlouvu. Plzeňské řady posílí také rodák z Helsinek Aleksi Rekonen.

Kanaďan Samuel Bitten odehrál rok v druhé nejvyšší švédské soutěži, minulý ročník strávil v prvoligové Porubě a v extraligových Vítkovicích. „Chtěli jsme do kádru přivést hráče, který umí hrát agresivní hokej a bude si svou roli plnit. Sam může hrát centra i křídlo, navíc umí jak shodit rukavice, tak i dát gól. To jsou atributy, které hrály pro něj,“ uvádí sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák.

„Když jsem dostal nabídku, ani chvíli jsem neváhal. Udělalo mi radost, když jsem mezi hráčskými jmény uviděl Ludwiga Blomstranda, se kterým jsem se potkal během mého jednoho roku v Södertälje. Choval se ke mně skvěle, vzal mě pod svá ochranná křídla a pomohl mi s běžným životem ve Švédsku. Tak si to v Plzni může zopakovat,“ řekl Samuel Bitten.

Další posilou do útoku je Fin Aleksi Rekonen. Osmadvacetiletý rodák z Helsinek poslední dvě sezony působil ve druhé švédské lize. Stejně jako Bitten podepsal s Plzní roční smlouvu.  

„Aleksiho úlohou bude posílení ofenzivy. Je to hráč, který prošel finskými kluby v nejvyšší soutěži a dvě poslední sezóny odehrál v druhé nejvyšší švédské soutěži v klubu BIK Karlskoga, kde působili naši bývalí hráči Viktor Lang nebo Gustaf Thorell. Měl by to být hráč s potenciálem sbírat pravidelně body a mít své místo i na přesilovkách. Je v nejlepším hokejovém věku a minulé ročníky měl kvalitní,“ dodal Vlasák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň | Zdroj HC Škoda Plzeň

Štítky HC Škoda Plzeň, hokej, posily, Bitten, Rekonen, Aleksi Rekonen, Jokerit Helsinky, HC Vítkovice Ridera, Ottawa Senators, soutěž, Tomáš Vlasák, HC RT Torax Poruba, Gustaf Thorell

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejová Plzeň hlásí zahraniční posily do útočných řad, dres Indiánů oblékne Kanadaň Bitten a Fin Rekonen  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.