Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Útočné řady hokejové Plzně posílí Kanaďan Luke Adam, podepsal s klubem roční smlouvu

Hokejová Plzeň oznámila výraznou posilu do svého útoku. Roční smlouvu se západočeským klubem podepsal kanadský centr Luke Adam, který naposledy obléhal dres německého Straubingu. Třiatřicetiletý hráč má za sebou pestrou kariéru a například nastoupil v bezmála stovce zápasů NHL.

„Slyšel jsem o Plzni jen skvělé věci, takže když jsem se rozhodoval o své nadcházející sezóně, a Plzeň se ozvala, velice mě to zaujalo. Jsem opravdu šťastný, že jsme se domluvili,“ prozradil Luke Adam. K týmu se připojí začátkem srpna.

„Luke hrál spoustu let v Německu a stabilně dělal téměř 40 bodů na sezónu. Počítáme s ním do první nebo do druhé lajny. Má výbornou střelu, navíc je silný v předbrankovém prostoru i u mantinelu. Věříme, že bude velkou posilou,“ pochvaluje si  sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák.

Adam se do NHL poprvé dostal v roce 2008, kdy ho ze 44. místa draftovalo Buffalo. V nejslavnější hokejové soutěži nastoupil v 90 utkáních, přičemž největší úspěchy si připsal za Sabres a Columbus, kdy zaznamenal díky 15 gólům a 11 asistencím celkem 26 bodů. V nižší AHL nastoupil v 368 duelech, přičemž si připsal 246 bodů za 111 branek a 135 přihrávek.

„V roce 2016/17 přišel přesun do Německa, kde šikovný forvard strávil posledních sedm sezón a vždy vyprodukoval nejméně třicet bodů. Naposledy v dresu Straubingu jich bylo 39. Před čtyřmi lety pak s Mannheimem zvedl nad hlavu mistrovský pohár,“ stojí na klubovém webu.

Ohodnoť článek

Foto Straubing Tigers

Štítky hokej, posila, hokejová posila, kanadský útočník, HC Škoda Plzeň, Luke Adam

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočné řady hokejové Plzně posílí Kanaďan Luke Adam, podepsal s klubem roční smlouvu  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.