Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Sedmdesátiletý zimní stadion v Plzni prochází modernizací

Plzeň už několik let modernizuje a rozšiřuje zimní stadion, od jehož otevření v úterý uplyne 70 let. Město dalo v letech 2015 až 2019 do svého areálu 58 milionů korun. Letos plánuje investice ve výši 36 milionů korun. Hlavní akcí je výstavba ubytovacího zařízení u druhé tréninkové ledové plochy, do níž letos půjde 25 milionů korun. Za další čtyři miliony koupí novou elektrickou rolbu. Novinářům to řekla vedoucí oddělení sportovišť magistrátu Karolina Fric.

V minulých pěti letech šlo nejvíce peněz, téměř 18 milionů korun, do tribuny, tedy skyboxů, a výtahu v hale s hlavní ledovou plochou, a to v roce 2016. Dalších téměř 11 milionů korun si vyžádala v letech 2017 a 2018 výstavba tréninkového hřiště 20 krát 67 metrů mezi ledovými plochami. Většími akcemi byly také úsporné osvětlení druhé ledové plochy a nákup rolby. Další miliony šly na rekonstrukci hlavního vstupu, systém videorozhodčích, úpravu šatny A-týmu, datové sítě obou ploch, rekonstrukci rehabilitace, časomíru, LED informační tabule a obnovu posilovny.

Letos nakupovaná elektrická rolba nahradí staré zařízení z roku 2004. Další dva miliony půjdou na vybavení ubytovacího zařízení pro hráče regionální hokejové akademie. Ubytovna v areálu s 20 dvoulůžkovými pokoji se staví od loňského dubna. Město také připravuje projekty na propojení obou hal a na rekonstrukci ozvučení a kamerového systému.

Zimní stadion v Plzni má dvě ledové plochy, hlavní LOGSPEED CZ Arénu a tréninkovou halu. "Obě jsou využívány sedm dní v týdnu v období od konce července do poloviny dubna v závislosti na postupu A týmu mužů HC Škoda Plzeň v play-off extraligy," uvedla asistentka ředitele areny Helena Kremláčková. Od května do června běží pravidelná odstávka a údržba zařízení. V hlavní hale se konají čtyři až pět kulturních akcí za rok. "Loni to byly Galavečer Karla Gotta, Alexandrovci, koncert skupiny Team, lední revue Popelka, utkání reprezentace mužů ČR - Finsko, zápas Akademiků Plzeň a Plyšáková bouře," dodala.

Hlavní stadion, jehož ledová plocha byla zastřešená v roce 1969, má aktuální kapacitu 7536 diváků.

Autoři | Foto zimnistadionplzen.cz

Štítky ČR, stavby, správa, hokej, stadion, Plzeň, HC Škoda Plzeň, zimní stadion, ledová plocha, rekonstrukce, Alexandrovův soubor písní a tanců, Karel Gott, Finsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmdesátiletý zimní stadion v Plzni prochází modernizací  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.