Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Viktoriáni chystají na neděli doma v Plzni bouřlivé oslavy mistrovského titulu, připravuje se i policie

Bouřlivé oslavy mistrovského titulu chystá na neděli FC Viktoria Plzeň, která od 17.00 hodin sehraje v domácím prostředí vyprodané Doosan Areny poslední utkání s Baníkem Ostrava. Výsledek posledního zápasu už nic nezmění na tom, že viktoriáni mají už šestý titul a převezmou pohár pro vítěze soutěže. Na samotné utkání i následné oslavy se ovšem připravuje i policie.

„Máme pro naše fanoušky připravenou velkou oslavu přímo na stadionu i tradičně i na náměstí Republiky, kde nebude chybět velkoplošná projekce pro ty, kteří nemají vstupenky do vyprodané Doosan Areny. Nachystáno samozřejmě bude i občerstvení a vše potřebné k fandění,“ informuje vedení klubu na svých stránkách.

„Korunovace nového mistra FORTUNA:LIGY proběhne bezprostředně po skončení zápasu přímo na hrací ploše, kde kapitán Lukáš Hejda zvedne nad hlavu mistrovský pohár. Následně se oslavy přesunou na plzeňské náměstí, kam přijede celý tým v čele s koučem Michalem Bílkem. A tady nesmí chybět žádný viktorián. Předpověď počasí je fantastická, těšíme se na vás v neděli přímo na stadionu i na náměstí.,“ říká mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Před stadionem v Plzni čekaly na mistry desítky fanoušků, bouřlivé oslavy se chystají na neděli

Zhruba padesátka fanoušků čekala v noci na stadionu v Plzni na fotbalisty Viktorie, kteří se po středeční výhře 2:0 nad Hradcem Králové v jeho domácím azylu v Mladé Boleslavi stali ligovými mistry. Další stovka příznivců následně přijela autobusy...

FC Viktoria Plzeň vybojovala svůj šestý titul za posledních 11 let titul už ve středu, kdy porazila Hradec Králové 2:0, zatímco její největší rival Slavia Praha pouze remizovala s Baníkem 1:1 a bodově už nemá šanci překonat Plzeň, která vede před posledním utkáním o čtyři body. Západočeši si díky ligovému prvenství jako jediní zahrají v příští sezoně kvalifikaci Ligy mistrů, po snížení počtu českých účastníků v pohárech z pěti na čtyř totiž jedno místo v předkole prestižní soutěže pro tuzemské kluby ubylo.

Policie chystá bezpečnostní opatření

Na zápas mezi Viktorií a Baníkem se ovšem připravuje i police. „Cílem tohoto bezpečnostního opatření je především bezproblémový průběh celé akce. Před zápasem, v jeho průběhu a po jeho skončení budou policisté situaci a chování nejen fanoušků obou týmů monitorovat, a to jednak v bezprostřední blízkosti sportovní arény, tak i na vlakovém a autobusovém nádraží, dále v centru města ale i přilehlých městských částech. Pod dohledem policistů budou i všechny příjezdové cesty do Plzně,“ uvedla mluvčí policie Barbora Šmaterová.

Fanoušky obou mužstev, všechny občany Plzně a její návštěvníky policie žádá, aby v den konání fotbalového zápasu svá vozidla parkovali na vyhrazených parkovištích, v co největší míře využili městskou hromadnou dopravu, nebránili provozu a dbali pokynů policistů.

Po ukončení fotbalového utkání budou policisté v rámci pořádaných oslav u příležitosti vítězství a získání ligového titulu dohlížet na veřejný pořádek v ulicích města Plzně a na náměstí Republiky. Tímto doporučujeme všem řidičům, jenž se plánují oslav zúčastnit, návštěvníkům a občanům města Plzně, aby v souvislosti s plánovanými oslavami neparkovali svá vozidla v Dřevěné ulici.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, mistrovský titul, utkání s Baníkem, mistři, titul, oslavy titulu, slavnost, policie, FC Baník Ostrava, Stadion města Plzně, Náměstí Republiky, 1. česká fotbalová liga, Lukáš Hejda, Liga mistrů UEFA, Michal Bílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni chystají na neděli doma v Plzni bouřlivé oslavy mistrovského titulu, připravuje se i policie  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.