Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Před stadionem v Plzni čekaly na mistry desítky fanoušků, bouřlivé oslavy se chystají na neděli

Zhruba padesátka fanoušků čekala v noci na stadionu v Plzni na fotbalisty Viktorie, kteří se po středeční výhře 2:0 nad Hradcem Králové v jeho domácím azylu v Mladé Boleslavi stali ligovými mistry. Další stovka příznivců následně přijela autobusy na nedaleké parkoviště a přidala se k hráčům, kteří šli slavit titul do pivnice půl kilometru od stadionu. Hlavní oslavy s veřejností se uskuteční na plzeňském náměstí v neděli po posledním utkání nadstavby, které odehraje Viktoria doma s Baníkem Ostrava.

Autobus s týmem přijel do Plzně před půlnocí. Hráči, kteří vystupovali za pokřiků "mistři", "šampioni", "tak jsme první, no a co?" a "kluci, děkujem", si s fanoušky plácali a hned zamířili do šaten. Západočeši získali titul pošesté a poprvé po čtyřech letech. „My jsme vám ty medaile zase přivezli, to je neskutečný," řekl při výstupu z autobusu asistent trenéra Pavel Horváth.

Hráči pak z otevřených oken křičeli, v šatnách tancovali, zpívali a kouřili vítězné doutníky. Fanoušci skandovali jejich jména, zejména útočníka Jeana-Davida Beauguela, brankáře Jindřicha Staňka a kapitána Lukáše Hejdy, kteří se pak objevovali v oknech a mávali. Příznivci často vyvolávali i trenéra Michala Bílka, jenž v šatně nebyl. Na nejlepšího střelce Beauguela fanoušci křičeli: „Zůstaň tady, Bogy, máme tě rádi!" Snažili se mu tak rozmluvit jeho očekávaný odchod z klubu po sezoně. Na Hejdu příznivci volali: „Hejda do repre." K jejich pokřiku se přidala celá kabina.

A je to jasné! FC Viktoria Plzeň získává po čtyřech letech ligový titul. Viktoriáni v důležitém předposledním utkání porazili Hradec Králové 2:0, zatímco Slavia s Baníkem pouze remizovala 1:1 a bodově už nemá šanci překonat Plzeň, která vede o...

Po tři čtvrtě hodině se většina hráčů vydala ze stadionu do nedaleké kultovní pivnice Na Parkáně, kde už Plzeň slavila předchozí tituly. Cestou přes parkoviště Rychtářka na ně čekala další stovka fanoušků, kteří si s hráči podávali ruce, fotili se a zapalovali pár kusů pyrotechniky. Průvod je pak doprovodil do restaurace, kde ještě příznivci skandovali pod okny.

Zhruba pět desítek fanoušků v dresech a se šálami slavilo také na plzeňském náměstí. Situaci monitorovaly desítky policistů.

Obrovský úspěch plzeňských fotbalistů vysoce ocenilo i vedení města. „Viktorka a Plzeň patří k sobě a my jsme na to patřičně hrdí. Vloni slavil klub 110. výročí od svého založení a nyní do historie píše další obrovský úspěch. A těch úspěchů není rozhodně málo. Děkuji týmu FC Viktoria Plzeň za to, že dělá skvělé jméno našemu městu doma i v Evropě. A určitě spolu se mnou děkují i tisíce fanoušků, kterým dělá klub radost. Město Plzeň bylo s Viktorkou v těžkých chvílích i v těch radostných, naše podpora fotbalovému klubu na úrovni mládežnického i prvoligového fotbalu bude pokračovat,“ reagoval na zprávu o Plzni jako novém mistrovi české ligy primátor Pavel Šindelář (ODS).

Poslední ligové utkání mistrovské Plzně v sezoně se bude hrát ve Štruncových sadech v neděli od 17:00. Zápas s Baníkem Ostrava už je tři dny vyprodaný. Po něm přijedou hráči slavit s fanoušky na centrální náměstí Republiky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ČTK/Chaloupka Miroslav

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, FORTUNA:LIGA, ohlasy, mistři, fanoušci, FC Baník Ostrava, FK Mladá Boleslav, FC Hradec Králové, Lukáš Hejda, šatna, okno, Jean-David Beauguel, slavnost, Pavel Horváth

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před stadionem v Plzni čekaly na mistry desítky fanoušků, bouřlivé oslavy se chystají na neděli  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.