Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Plzeň bude doma s Antverpami odvracet konec v pohárech

Fotbalisty Plzně ve čtvrtek čeká domácí odveta třetího předkola Evropské ligy s Antverpami, v níž budou dohánět manko 0:1 z Belgie a odvracet hrozící sezonu bez pohárů. Viktoria potřebuje k postupu zlomit střelecké trápení, gól nedala už ve čtyřech soutěžních zápasech po sobě.

Svěřenci Pavla Vrby minulý čtvrtek v Bruselu nezvládli hlavně úvodní poločas, v němž také Ivo Rodrigues vstřelil vítězný gól. Plzeň se sice po změně stran zlepšila, ale obranu Antverp ničím nepřekvapila. Belgický tým tak i v azylu na cizím stadionu zvládl první zápas v pohárech po 22 letech.

"V poločase prohráváme 0:1. Na druhou stranu máme domácí prostředí a doufám, že si všichni v šatně uvědomujeme, že pro nás je čtvrteční zápas vyvrcholením tohoto období. Doufám, že to tak bude vypadat," řekl Vrba na tiskové konferenci.

Západočeši si nezvedli sebevědomí v nedělním ligovém utkání se Slováckem, kterému doma bez několika opor překvapivě podlehli 0:2 a prohloubili střelecké trápení. Hůře na tom byla Viktoria v samostatné soutěži jen na jaře 2008, kdy nedala branku pět utkání za sebou.

"Ve fotbale někdy jsou těžké chvíle. Mají to i větší hráči než my a větší kluby, než je Plzeň. Máme pár dní na to, abychom se dali fyzicky a psychicky do pořádku, abychom dali do zápasu vše a postoupili. Jiná možnost momentálně není," prohlásil po Slovácku záložník Roman Procházka.

Čeští vicemistři v posledních osmi letech nehráli skupinu evropských pohárů pouze jednou - v létě 2014 ve třetím předkole Evropské ligy nečekaně vypadli s Ploještí, což tehdejšího trenéra Dušana Uhrina mladšího stálo místo. Kouč Vrba západočeský tým z kvalifikace do hlavní fáze nedovedl pouze v roce 2010, kdy ve třetím předkole EL nestačil na Besiktas Istanbul.

Viktorii, která už letos ve druhém předkole Ligy mistrů vypadla s Olympiakosem Pireus, může povzbudit, že posledních osm zápasů Evropské ligy doma vyhrála a dala při tom vždy aspoň dvě branky.

"Uvidíme, s čím přijedou. Jestli zalezou, budou čekat na naše ztráty a chodit do brejků, nebo jestli zkusí hrát aktivně. My doma hrajeme lépe, už v Belgii jsme se ve druhé půli zlepšili. Z toho musíme vycházet," uvedl obránce Radim Řezník.

Pokud Plzeň dvojzápas s Antverpami otočí, v závěrečném čtvrtém předkole narazí na nizozemský Alkmaar, nebo Mariupol. Jejich úvodní duel na Ukrajině skončil bezbrankovou remízou.

Antverpy nechtějí jenom bránit těsné vedení, ale hrát aktivně. "Zkusíme na Plzeň od začátku vletět a budeme se snažit do poslední minuty, abychom nějaké branky vstřelili. Ale musíme být neustále v pozoru," uvedl trenér belgického týmu László Bölöni. "K Plzni máme velký respekt, je to velmi kvalitní tým," řekl záložník Lior Refaelov.

Čtvrteční odveta třetího předkola v Doosan Areně začne ve 20:00. Hlavním rozhodčím bude Ital Davide Massa. Přímý televizní přenos nabídne ČT sport.

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň/Martin Skála

Štítky Sport, fotbal, Evropská, 3. předkolo, Plzeň, Antverpy, FC Viktoria Plzeň, Royal Antwerp FC, Evropská liga UEFA, Belgie, Pavel Vrba, 1. FC Slovácko, Ivo Rodrigues, Brusel, Liga mistrů UEFA, Beşiktaş JK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň bude doma s Antverpami odvracet konec v pohárech  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.