Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fotbalová reprezentace míří do Plzně, národní dres obléknou také viktoriáni

Stadion Viktorie Plzeň opět přivítá zápasy národní reprezentace, tentokrát na diváky čekají hned dva zápasy v řadě. První se uskuteční již dnes večer proti Izraeli, druhý zápas je naplánovaný na středu, kdy nastoupí naši hráči proti Slovensku. Národní dres už obléká například viktorián Jan Kopic a Zdeněk Ondrášek, premiérově se zapojí také záložník Joel Kayamba.

V nominaci A týmu české reprezentace jsou obránce Jakub Brabec, záložník Jan Kopic a útočník Zdeněk Ondrášek. Dále také třeba odchovanci Michael Krmenčík s Vladimírem Daridou či bývalý viktorián Aleš Matějů. Všichni jmenovaní nastoupili už ve středu v přátelském utkání proti Německu (prohra 0:1). Pro Kopice šlo o zaokrouhlení počtu startů v národním týmu na 20, odehrál 78 minut, než jej vystřídal Ondrášek. Brabec hrál celé utkání.

Záložník Vladimír Darida věří, že fotbalisté Slovenska v neděli neprohrají se Skotskem a pomohou tím českému týmu k udržení naděje na vítězství ve skupině B2 Ligy národů. Reprezentanti potřebují zároveň v předposledním kole doma porazit Izrael. S tím se již utkali před měsícem, kdy vyhráli 2:1. Soupeř měl ale v závěru převahu a v nastavení trefil tyč. 

"Myslím, že to může být podobný zápas. Budeme se chtít prezentovat aktivní hrou a pokusíme se navázat na prvních 60 minut prvního zápasu, kdy se nám dařilo je dostávat pod tlak. Když se dostaneme do nějakého bloku, musíme být aktivní a ne čekat na to, co soupeř udělá. Musíme se snažit vytvářet tlak na balon," prohlásil na online tiskové konferenci  Vladimír Darida. 

Západ proti Izraeli mohou diváci sledovat již dnes od 20:45 na ČT Sport. Proti Slovensku nastoupí národní tým 18. listopadu. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FAČR | Zdroj FC Viktoria Plzeň, FAČR

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, reprezentace, Zdeněk Ondrášek, Jan Kopic, Izrael, Slovensko, Vladimír Darida, Jakub Brabec, Česká fotbalová reprezentace, Michael Krmenčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová reprezentace míří do Plzně, národní dres obléknou také viktoriáni  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.